Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull verandert teamnaam na megadeal met nieuwe titelsponsor

Red Bull gaat voortaan door het leven als 'Oracle Red Bull Racing'. Red Bull en de reeds actieve sponsor Oracle intensiveren de samenwerking, waarbij Oracle voortaan dus als de nieuwe titelsponsor geldt.

Oracle Red Bull Racing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Oracle Red Bull Racing

Oracle keerde in 2021 als sponsor terug in de Formule 1. Dat deed het IT-bedrijf bij Red Bull, waar het werd herenigd met de familienaam Verstappen. in 1994 immers sponsorde Oracle ook al eens het team van Benetton, waar toen Jos Verstappen voor uitkwam.

Na het winnen van de wereldtitel door Max Verstappen in 2021 breiden Red Bull en Oracle de samenwerking uit, waarbij Red Bull nog intensiever gebruik zal maken van Oracle's toepassingen in de Cloud. Het logo zal prominent op de nieuwe bolide, de RB18, zichtbaar zijn.

Red Bull-teambaas Horner legt uit

Teambaas Christian Horner legt uit wat tot de de uitgebreidere samenwerking heeft geleid en ja, de titel van Verstappen speelde daarin een belangrijke rol: "De Oracle Cloud heeft ons geholpen besluiten te nemen op racedagen die eraan hebben bijgedragen dat Max Verstappen de coureurstitel van 2021 kon winnen."

"Het ontdekken van en het inspelen op plotseling geboden kansen is cruciaal voor succes, zowel op als naast de baan en Oracle speelt daarin in bepalende rol. Uit het feit dat Oracle nu onze titelsponsor is, spreekt ons vertrouwen in hun expertise en hun vermogen om ons werkelijk een competitief voordeel te geven."

Ook interessant:

Verstappen reageert op Hamilton-soap en FIA-onderzoek, Mercedes deelt 'nieuwe' kleuren

Horner in de Mercedes-fabriek en Verstappen die reageert op de titelcontroverse? Na het kijken van onderstaande video ben jij binnen een paar minuten weer bijgepraat met het laatste Formule 1-nieuws!

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt