Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull verandert teamnaam na megadeal met nieuwe titelsponsor

Red Bull gaat voortaan door het leven als 'Oracle Red Bull Racing'. Red Bull en de reeds actieve sponsor Oracle intensiveren de samenwerking, waarbij Oracle voortaan dus als de nieuwe titelsponsor geldt.

Oracle keerde in 2021 als sponsor terug in de Formule 1. Dat deed het IT-bedrijf bij Red Bull, waar het werd herenigd met de familienaam Verstappen. in 1994 immers sponsorde Oracle ook al eens het team van Benetton, waar toen Jos Verstappen voor uitkwam. Na het winnen van de wereldtitel door Max Verstappen in 2021 breiden Red Bull en Oracle de samenwerking uit, waarbij Red Bull nog intensiever gebruik zal maken van Oracle's toepassingen in de Cloud. Het logo zal prominent op de nieuwe bolide, de RB18, zichtbaar zijn.

Red Bull-teambaas Horner legt uit

Teambaas Christian Horner legt uit wat tot de de uitgebreidere samenwerking heeft geleid en ja, de titel van Verstappen speelde daarin een belangrijke rol: "De Oracle Cloud heeft ons geholpen besluiten te nemen op racedagen die eraan hebben bijgedragen dat Max Verstappen de coureurstitel van 2021 kon winnen." "Het ontdekken van en het inspelen op plotseling geboden kansen is cruciaal voor succes, zowel op als naast de baan en Oracle speelt daarin in bepalende rol. Uit het feit dat Oracle nu onze titelsponsor is, spreekt ons vertrouwen in hun expertise en hun vermogen om ons werkelijk een competitief voordeel te geven."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden