Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull verandert teamnaam na megadeal met nieuwe titelsponsor

Red Bull gaat voortaan door het leven als 'Oracle Red Bull Racing'. Red Bull en de reeds actieve sponsor Oracle intensiveren de samenwerking, waarbij Oracle voortaan dus als de nieuwe titelsponsor geldt.

Oracle Red Bull Racing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Oracle Red Bull Racing

Oracle keerde in 2021 als sponsor terug in de Formule 1. Dat deed het IT-bedrijf bij Red Bull, waar het werd herenigd met de familienaam Verstappen. in 1994 immers sponsorde Oracle ook al eens het team van Benetton, waar toen Jos Verstappen voor uitkwam.

Na het winnen van de wereldtitel door Max Verstappen in 2021 breiden Red Bull en Oracle de samenwerking uit, waarbij Red Bull nog intensiever gebruik zal maken van Oracle's toepassingen in de Cloud. Het logo zal prominent op de nieuwe bolide, de RB18, zichtbaar zijn.

Red Bull-teambaas Horner legt uit

Teambaas Christian Horner legt uit wat tot de de uitgebreidere samenwerking heeft geleid en ja, de titel van Verstappen speelde daarin een belangrijke rol: "De Oracle Cloud heeft ons geholpen besluiten te nemen op racedagen die eraan hebben bijgedragen dat Max Verstappen de coureurstitel van 2021 kon winnen."

"Het ontdekken van en het inspelen op plotseling geboden kansen is cruciaal voor succes, zowel op als naast de baan en Oracle speelt daarin in bepalende rol. Uit het feit dat Oracle nu onze titelsponsor is, spreekt ons vertrouwen in hun expertise en hun vermogen om ons werkelijk een competitief voordeel te geven."

Ook interessant:

Verstappen reageert op Hamilton-soap en FIA-onderzoek, Mercedes deelt 'nieuwe' kleuren

Horner in de Mercedes-fabriek en Verstappen die reageert op de titelcontroverse? Na het kijken van onderstaande video ben jij binnen een paar minuten weer bijgepraat met het laatste Formule 1-nieuws!

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'