Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull verklaart 'motor'probleem Verstappen in Oostenrijk

Het was een opmerkelijk moment toen Max Verstappen tijdens de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk stilviel. Niet veel later kon hij zijn weg vervolgen, dus wat was nou eigenlijk het probleem?

Verstappen engine failure FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen zorgde hoogstpersoonlijk voor een rode vlag tijdens de eerste vrije training op de Red Bull Ring. Hij sprak over de boordradio over een 'engine fault', maar toen hij achter de pitmuur verdween en Red Bull hem opving, kon hij snel weer zijn weg vervolgen.

Christian Horner legt desgevraagd in de persconferentie voor teambazen uit wat het euvel was. Het had immers een kostbaar probleem kunnen zijn met maar één vrije training op het programma die voor de Nederlander in het water dreigde te vallen.

"Het was een sensorprobleem", zo legt de Brit uit ten overstaan van onder andere RacingNews365. "We hadden geluk dat hij op startfinish tot stilstand kwam, vlak bij een opening in de pitmuur. Zodoende wisten we de auto terug te halen en daarna was het een kwestie van de sensor resetten om vervolgens weer verder te gaan."

"Het was een gelukje voor ons, want het wat desastreus geweest als we hier op deze manier track time hadden verloren, zeker tijdens een sprintweekend."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verstappen tast in het duister: "Er moet iets raars aan de hand zijn geweest"