Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull/Verstappen vs. Mercedes/Hamilton: Wil de echte underdog nu opstaan?

Vraagtekens, vraagtekens en nog eens vraagtekens. Niemand die met enige zekerheid ook maar een stuiver durft in te zetten op wie de eerste slag van 2021 gaat winnen. Wordt het Mercedes of wordt het Red Bull? Wordt het Lewis Hamilton, Max Verstappen, of toch iemand anders?

Voordat we komend weekend op de zaterdag en de zondag gaan zien welk team er van Mercedes en Red Bull het beste voor staat, zal op donderdag en vrijdag eerst nog een andere strijd losbarsten. Reken er op dat beide partijen er alles aan zullen doen om de ander de favorietenrol in de schoenen te schuiven, om zelf maar als underdog aan het raceweekend te kunnen beginnen. Tot op heden hebben we immers in de media weinig anders gehoord. Ja, Red Bull weet dat het er beter voor staat dan ooit, maar er volgt altijd die 'maar'. En als we Mercedes moeten geloven wordt men om de oren gereden op het Bahrain International Circuit. Als de waarheid ergens in midden ligt, zijn de teams gewoon zeer aan elkaar gewaagd. En als dat zo is, dan kan dat goed nieuws betekenen voor Red Bull, ook als ze de eerste race niet winnen. Immers, Red Bull heeft altijd aangetoond een auto goed te kunnen doorontwikkelen, beter misschien wel dan Mercedes. Niet voor niets riep Verstappen in voorgaande jaren vaak dat hij 'wel kan werken' met een achterstand van twee tot drie tienden van een seconde per ronde.

Er hoeft dus nog niets te verloren zijn als Red Bull die eerste race niet wint, hoe lekker dat ook voor de spanningsopbouw van het kampioenschap is. Aanhaken is het devies, aanhaken op een manier waarop het dat in de laatste jaren van het seizoen niet kon. Alles meer dan dat is bonus en gezien de wintertests evengoed reëel. Overigens, staar je vooral niet blind op Verstappen vs. Hamilton alleen, Valtteri Bottas en Sergio Perez zullen namelijk ook een woordje mee willen spreken, waarbij boven de Mexicaan nog het grootste vraagteken hangt. Kan hij zijn wat Bottas voor Mercedes is, of misschien nog wel een beetje meer? Zelf zegt hij er niet te zijn om tweede viool te spelen, maar ook dat hij denkt vijf races nodig te hebben om die laatste paar tienden te vinden. Een beetje tegenstrijdige berichten vanuit de Mexicaan zelf dus. Het publiek, bestaande uit zowel analisten als fans, lijkt ondertussen Red Bull aan te wijzen als hét te kloppen team. Dat is natuurlijk koren op de molen van Mercedes, want stiekem wordt daar op die manier wat druk weggehaald. Red Bull is het team dat nu in de ogen van het publiek het meeste te verliezen heeft, terwijl Mercedes alleen maar kan winnen. Zondagavond tegen de klok van 19:00 uur Nederlandse tijd weten we meer.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie