Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Red Bull ontkent uitspraken over 'niet legale' Mercedes-bolide van Horner

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is de nieuwe Mercedes-bolide (deels) illegaal en in strijd met de nieuwe regels. Althans, zo werd hij geciteerd door Duitse media. Red Bull verwijst dit echter naar de prullenbak.

Hamilton Bahrein test 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Op donderdagochtend baarde Mercedes opzien met haar nieuwe Formule 1-bolide, waarop de sidepods zo goed als verdwenen waren. De ultradunne W13 deed de wenkbrauwen van velen fronsen. Zo ook de wenkbrauwen van Christian Horner.

Door het Duitse Auto Motor und Sport wordt de Britse teambaas namelijk gequote nadat hij de nieuwe Mercedes-bolide voor het eerst zag. "De nieuwe Mercedes-bolide is in strijd met de geest van de nieuwe technische regels. In onze ogen zijn sommige onderdelen niet legaal", zo zou de teambaas hebben gezegd.

Update: 10:00 uur: Een Red Bull-woordvoerder zegt dat Horner deze ochtend niet met media heeft gesproken en de quotes niet bestaan. Toch komt het Duitse medium nog met meer quotes die Horner zou hebben gezegd over de nieuwe sidepods van Mercedes

Update: 10:45 uur: De Red Bull-woordvoerder heeft het statement nu iets aangepast en zegt dat Horner 'deze ochtend geen officiële opmerkingen heeft gemaakt over de Mercedes-bolide'. Met andere woorden: hij heeft het waarschijnlijk wel gezegd, maar het was niet de bedoeling dat het op werd geschreven.

"Dit zijn geen spiegelbeugels meer", zo doelt hij op het uitstekende vlak waarop de spiegels bevestigd zitten. "Dit zijn twee vleugels. Dit heeft niets te maken met een bevestiging van de spiegels. Vanuit ons oogpunt is Mercedes een stap te ver gegaan en is dit illegaal."

Newey oordeelt nog niet

Iemand die beter kan beoordelen of de W13 echt in strijd is met de regels, is natuurlijk Red Bull-ontwerper Adrian Newey. Tegen hetzelfde Duitse medium zou hij hebben gezegd het nog niet te kunnen oordelen, want hij heeft de Mercedes-bolide nog niet van dichtbij bekeken.

"Ik moet eerst nog foto's van de wagen bekijken voordat ik kan oordelen", roept hij.

Al met al is er dus weer genoeg ophef over de nieuwe Formule 1-bolide van Mercedes. De updates van Red Bull laten voorlopig nog even op zich wachten, die komen pas later deze testweek."

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"