Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP 2020

Regenmeester Petrucci wint de MotoGP Grand Prix van Frankrijk, Rossi wederom onderuit

Danilo Petrucci heeft de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. De Ducati-rijder was een klasse apart tijdens de regenrace op het circuit van Le Mans. Alex Marquez eindigde als tweede, nipt voor Pol Espargaro. Valentino Rossi ging voor de derde maal onderuit. Ook Fabio Quartararo maakte een moeizame race mee, de WK-leider eindigde op zijn thuiscircuit als negende.

09 danilo petrucci lemans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Danilo Petrucci heeft zijn tweede MotoGP-race gewonnen. De Italiaan is immer sterk in de regen en dat liet hij ditmaal ook in Frankrijk zien. Petrucci was een maatje te sterk voor de rest van het veld en zag Alex Marquez als tweede eindigde. Pol Espargaro pakte voor KTM een prachtige derde plek. Valentino Rossi ging in de eerste bocht al onderuit. Dat betekende de derde uitvalbeurt op rij voor de negenvoudig wereldkampioen. Ook Fabio Quartararo maakte een moeizame race mee in Frankrijk, maar blijft nog wel aan de leiding staan in de strijd om de wereldtitel.

Enkele minuten voor aanvang van de race begon het te regenen, waardoor de start op het laatste moment werd uitgesteld. Nadat de coureurs allemaal waren overgestapt naar regenbanden, kon de race eindelijk van start gaan. Door het gladde asfalt was het in de eerste bocht al direct raak voor Valentino Rossi. De negenvoudig wereldkampioen gleed onderuit en viel zo voor de derde keer op rij uit.

Vooraan namen de Ducati-rijders direct de leiding in handen. Danilo Petrucci pakte de eerste plaats, voor teamgenoot Andrea Dovizioso en merkgenoot Jack Miller. Achter de drie Duc's verloor poleman Fabio Quartararo al in de eerste ronde veel plaatsen. De leider in de strijd om het wereldkampioenschap had het moeilijk in zijn thuisrace en eindigde uiteindelijk als negende.

Alex Rins kwam halverwege de race op stoom en dichtte het gat naar de drie koplopers. Opvallend genoeg ontstond er zo een gevecht voor de overwinning tussen maar liefst vier rijders. De strijd tussen de koplopers werd steeds harder, waardoor ook Alex Marquez en Pol Espargaro het gat konden dichten. Niet veel later ging de machine van Miller echter kapot, waardoor er nog vijf coureurs overbleven. Rins zag daardoor nog meer kans op een overwinning, maar de Suzuki-rijder nam te veel risico en schoof onderuit.

Daardoor creëerde Danilo Petrucci een gat en die voorsprong gaf de boomlange Italiaan niet meer uit handen. Achter hem eindigde Alex Marquez verrassend als tweede, waarmee het broertje van Marc Marquez zijn eerste podiumplek in de MotoGP veroverde. Lange tijd leek Dovizioso op weg te zijn naar een podiumplek, maar de Ducati-rijder werd uiteindelijk nog ingehaald door Pol Espargaro die als derde eindigde.

In de strijd om de wereldtitel blijft Quartararo aan de leiding staan, maar voelt hij de hete adem van Joan Mir en Dovizioso in zijn nek. Op dit moment heeft Quartararo nog een voorsprong van 10 punten op de Spanjaard en Dovi volgt op 18 punten.

Uitslag MotoGP Grand Prix van Le Mans 2020

Pos. Coureur Team
1. Danilo Petrucci Ducati
2. Alex Marquez Honda
3. Pol Espargaro KTM
4. Andrea Dovizioso Ducati
5. Johann Zarco Ducati

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'