Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault waarschuwt topteams: 'Nico en Carlos komen eraan'

Renault-teambaas Cyril Abiteboul denkt dat Nico Hulkenberg en Carlos Sainz de strijd kunnen aangaan met de 'grote jongens' uit de Formule 1, na een goed resultaat bij de Grand Prix van Australië.

Nico Hulkenberg eindigde de Grand Prix in Melbourne als zevende, voor Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Carlos Sainz eindigde ondanks zijn probleem met het drinksysteem eveneens in de punten met een tiende plaats. Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, is trots op de coureurs, zo zegt hij tegen M otorsport.com : "Het is goed om te zien dat ze met de druk van Fernando Alonso en Valtteri Bottas om konden gaan. Carlos had wat problemen met het drinksysteem, maar dat heeft hem niet al te veel gehinderd."

Abiteboul wil niet overmoedig worden na één goed resultaat: "Het is mooi om zowel Carlos als Nico in de punten te zien. Echter, ze moeten bij de les blijven omdat ze nu meestrijden met de grote jongens." Het fabrieksteam van Renault verloor in Australië van McLaren en Red Bull en ook Haas was ogenschijnlijk sneller. Abiteboul ziet in dat er progressie geboekt moet blijven worden om deze teams in te halen. "Het was een prima begin en hier putten we moed uit. We hebben geen problemen gehad met de betrouwbaarheid van de motor, dus nu kunnen we ons richten op de prestaties ervan. Hopelijk kunnen we Haas achter ons laten en het gevecht aan blijven gaan met McLaren." "Alles wordt nu belangrijker. Pitstops, strategie, betrouwbaarheid, alles moet goed in orde zijn. We kunnen ons geen fouten permitteren. Het wordt een uitdagend seizoen.”

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'