Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Renault waarschuwt topteams: 'Nico en Carlos komen eraan'

Renault-teambaas Cyril Abiteboul denkt dat Nico Hulkenberg en Carlos Sainz de strijd kunnen aangaan met de 'grote jongens' uit de Formule 1, na een goed resultaat bij de Grand Prix van Australië.

Nico Hulkenberg eindigde de Grand Prix in Melbourne als zevende, voor Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Carlos Sainz eindigde ondanks zijn probleem met het drinksysteem eveneens in de punten met een tiende plaats.

Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, is trots op de coureurs, zo zegt hij tegen Motorsport.com: "Het is goed om te zien dat ze met de druk van Fernando Alonso en Valtteri Bottas om konden gaan. Carlos had wat problemen met het drinksysteem, maar dat heeft hem niet al te veel gehinderd."

Abiteboul wil niet overmoedig worden na één goed resultaat: "Het is mooi om zowel Carlos als Nico in de punten te zien. Echter, ze moeten bij de les blijven omdat ze nu meestrijden met de grote jongens."

Het fabrieksteam van Renault verloor in Australië van McLaren en Red Bull en ook Haas was ogenschijnlijk sneller. Abiteboul ziet in dat er progressie geboekt moet blijven worden om deze teams in te halen.

"Het was een prima begin en hier putten we moed uit. We hebben geen problemen gehad met de betrouwbaarheid van de motor, dus nu kunnen we ons richten op de prestaties ervan. Hopelijk kunnen we Haas achter ons laten en het gevecht aan blijven gaan met McLaren."

"Alles wordt nu belangrijker. Pitstops, strategie, betrouwbaarheid, alles moet goed in orde zijn. We kunnen ons geen fouten permitteren. Het wordt een uitdagend seizoen.”

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto