Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Renault F1 team

Renault niet wanhopig om nieuw klantenteam te scoren

Met de toekomstige overstap van McLaren naar Mercedes-motoren is Renault in de Formule 1 zijn laatste klantenteam verloren. Het team is echter niet naarstig op zoek naar een vervanger. Het komt wanneer het komt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Met het vertrek van McLaren als klantenteam na 2020 zal Renault het enige team in de Formule 1-paddock zijn met de Franse krachtbron achterin zijn auto's. Alle andere motorleveranciers zullen dan meerdere satellieten hebben.

Hoewel dit op papier een nadeel lijkt te zijn voor de Franse autofabrikant – Renault kan immers zoveel mogelijk feedback gebruiken om zijn motor verder te ontwikkelen – houdt het team aan dat het geen man overboord is. Zo wordt teambaas Cyril Abiteboul geciteerd door Crash dat hij niet wanhopig is om zo snel mogelijk een nieuwe klant binnen te halen.

"We zijn bekend met de verhoudingen. Bepaalde teams hebben samenwerkingen die al ver teruggaan. Williams en Racing Point hebben bijvoorbeeld nauwe banden met Mercedes. Hetzelfde geldt voor Haas en Ferrari, evenals Red Bull en Toro Rosso met Honda. We zullen de mogelijkheden bekijken, maar we zijn niet wanhopig. We zullen een dergelijke mogelijkheid alleen overwegen als het een oprechte kans is, mogelijk een strategisch partnerschap of zoiets."

Vanaf 2021 zal Renault er dus alleen voor staan. Als er verder niets verandert, dan wordt Mercedes hofleverancier in de Formule 1. De Duitse fabrikant zal in 2021 acht auto's op de grid hebben met zijn motoren: het eigen team, McLaren, Racing Point en Williams. Ferrari heeft er drie: zichzelf, Haas en Alfa Romeo. Honda neemt dan de beide teams van Red Bull voor zijn rekening.

Luister hieronder naar de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

1 reactie

    Breaking Verstappen blij na geslaagde eerste testdag