Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2019

Reuzendoder Verstappen jaagt op derde zege met Red Bull in GP Hongarije

Max Verstappen won twee van de drie laatste races en is de man in topvorm. De Hungaroring zou Red Bull bovendien prima moeten liggen en dus wijst menigeen hem aan als één van de favorieten voor de overwinning.

Verstappen Duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Heel veel tijd zit er niet tussen de voor Max Verstappen en Red Bull zo succesvolle Grand Prix van Duitsland en de Grand Prix van Hongarije. Dat betekent dat Red Bull als winnaar in Boedapest aankomt, terwijl Mercedes ongetwijfeld de naweeën van een flinke kater uit het systeem probeert te werken. Toto Wolff voorspelde voorafgaand aan de voor Mercedes dramatisch verlopen race op de Hockenheimring al dat Max Verstappen de grootste bedreiging vormde voor Mercedes en zijn woorden bleken welhaast profetisch.

Max Verstappen is de man in vorm en volgens vele experts beter dan zijn auto. In theorie zijn ook de Ferrari- en Mercedes-bolides nog altijd sneller dan Red Bulls RB15 en toch weet Verstappen zich meer en meer tussen het rood-grijze geweld vooraan te melden, daar waar eerst alleen Ferrari 'te pakken' was. Verstappen profileert zich meer en meer als angstgegner van de twee snelst geachte teams.

Overigens wijst niets erop dat Mercedes zich in Hongarije niet opnieuw als de topfavoriet meldt. De W10 presteert uitstekend in langzame bochten en van coureurs als Lewis Hamilton en Valtteri Bottas mag je niet verwachten dat ze in twee achtereenvolgende weekenden zo opzichtig de fout in gaan. Maar toch, de RB15 van Red Bull wordt race na race beter en Hongarije wordt altijd al betiteld als een voor Red Bull geschikte baan. Mocht Verstappen echt iets willen, dan moet hij zijn persoonlijk beste resultaat op de Hungaroring wel flink zien te verbeteren, hij finishte er immers nooit hoger dan vierde.

Is Ferrari dan van de radar verdwenen? Niet helemaal. Wat in het voordeel van de Scuderia spreekt is dat het in Hongarije opnieuw warm wordt. Daar staat echter tegenover dat de Ferrari-bolide niet bij uitstek geschikt is voor het korte draaiwerk van het Mickey Mouse-baantje dat de Hungaroring is. Wellicht dat Charles Leclerc iets extra's kan in zijn zoektocht naar eerherstel, terwijl Sebastian Vettel mogelijk met vernieuwd elan aan de start staat na zijn tweede plaats in Duitsland.

Zeker zo spannend als de strijd vooraan is de strijd in het middenveld. Het leek een showdown te gaan worden tussen McLaren en Renault, maar het was Toro Rosso dat zich tussen de twee Renault aangedreven-teams wist te wringen met een buitengewoon sterke race in Duitsland. Toro Rosso verdedigt een voorsprong van drie punten op Renault, maar net zoals voor Red Bull geldt dat de Hungaroring een geschikt circuit is voor Toro Rosso, iets dat Pierre Gasly vorig jaar met een zesde plaats bewees.

Cijfers en statistieken GP Hongarije

Lengte circuit: 4.381 meter
Aantal raceronden: 70
Aantal bochten
: 14 (6 naar links, 8 naar rechts)
Doorrijdtijd pitstraat: 16,4 seconden
Volgas-percentage: 53%
Benzineverbruik
: Laag
Topsnelheid
: 322,5 km/u
DRS-zones
: 2 (tussen bocht één & twee en tussen bocht 14 & 1)
Officieus ronderecord: 1.16,276 (Sebastian Vettel, Ferrari)

Tijdschema Grand Prix Hongarije 2019

Datum Sessie Tijd
Vrijdag 2 augustus Eerste vrije training 11:00 - 12:30
Vrijdag 2 augustus Tweede vrije training 15:00 - 16:30
Zaterdag 3 augustus Derde vrije training 12:00 - 13:00
Zaterdag 3 augustus Kwalificatie 15:00 - 16:00
Zondag 4 augustus Race 15:10

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Hongarije 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

GP Hongarije 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'