Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo: "Compacte middenveld vraagt om ervaring én discipline"

Na lange tijd vooraan te hebben gereden bij Red Bull moet Daniel Ricciardo nu strijden in het middenveld. De Australische Formule 1-coureur heeft in zijn eerste seizoen in Franse dienst geleerd dat dat een andere benadering vereist.

Ricciardo mexico vrijdag3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Daniel Ricciardo kan na een wisselvallig eerste seizoen bij het Formule 1-team van Renault niet anders concluderen dan dat de strijd voor de 'best of the rest'-posities bijzonder fel is. Om je toch staande te houden in het compacte middenveld zijn twee zaken van groot belang, weet Ricciardo: ervaring en discipline.

"Ik heb vooral geleerd dat het noodzakelijk is om over voldoende discipline te beschikken. Natuurlijk probeer je altijd om zo hard mogelijk te rijden, maar je leert in het middenveld dat het belangrijkste is om de juiste momenten te kiezen om aan te vallen."

Gedisciplineerd rijden is van groot belang omdat de verschillen in het middenveld aanzienlijker kleiner zijn dan voorin. "Het is gemakkelijk om je te laten verleiden om te veel te pushen en voor die extra tiende te gaan. De kans is echter groot dat je die tiende juist verliest als je het tempo probeert te verhogen. Je moet daarom de rust bewaren", vertelt Ricciardo.

"Je bewust zijn van hoe je rijdt en wat de gevolgen kunnen zijn van 'overdriven', dat zijn belangrijke zaken om te onthouden wanneer je in het middenveld racet. Omdat de auto's hier minder goed zijn, worden fouten harder afgestraft", besluit de Australiër.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez