Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ricciardo: "Daarin lijkt Ocon best wel wat op Verstappen"

Daniel Ricciardo heeft in coureurs als Daniil Kvyat, Max Verstappen en Esteban Ocon al enkele piepjonge coureurs als teamgenoot naast zich gehad. Hij gedijt daar goed onder én hij ziet overeenkomsten tussen de jongelingen.

Verstappen Ricciardo Ocon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Daniel Ricciardo was bij Red Bull Racing na één jaar waarin hij Daniil Kvyat als teamgenoot had drie jaar lang de teamgenoot van Max Verstappen. De twee konden het naast de baan goed met elkaar vinden, maar waren op de baan elkaars grootste concurrenten. De Australiër was vooralsnog bij dat team de enige die zich in gelijk materiaal staande wist te houden naast de Nederlander.

In zijn tweede jaar bij Renault kreeg Daniel Ricciardo opnieuw een jonge, gretige coureur naast zich in de gedaante van Esteban Ocon. De Fransman heeft in zijn ogen wel wat weg van Verstappen: "Esteban is een jonge en hongerige coureur die zijn weg probeert te vinden, eigenlijk net zoals Max Verstappen. Voor mij is dat een kans om te leren en om te begrijpen hoe de nieuwe generatie denkt en doet."

Want, zo laat Ricciardo ten overstaan van F1.com optekenen, of je teamgenoot nu jong of oud is, het is de eerste concurrent die je wilt verslaan: "Ik vind het altijd leuk om een nieuwe teamgenoot te krijgen. Het is geen geheim dat je teamgenoot je eerste concurrent is. Dat is diegene die je onder de duim wilt houden, omdat met hem (vanwege gelijkwaardig materiaal, red.) de meest eerlijke vergelijking gemaakt kan worden."

Maar ook de jonge coureurs als Max Verstappen en Esteban Ocon weten Ricciardo op te jagen en naar eigen zeggen ook beter te maken: "Je ziet dat die jonge gasten heel snel leren. Als ik naar buiten rijd en een bocht vol gas neem, dan zullen zij dat in de volgende sessie, of misschien zelfs al in de volgende ronde, ook doen. Dat vind ik mooi, want dat houdt mij scherp en dwingt mij om te groeien en beter te worden."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez