Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo doet boute voorspelling over F1-titelstrijd: "Diegene wordt kampioen"

In een exclusief interview met RacingNews365 heeft Daniel Ricciardo aangegeven wat in zijn ogen de doorslag gaat geven in de Formule 1-titelstrijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc.

Verstappen Ricciardo Bahrain
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Daniel Ricciardo heeft in een exclusief interview met RacingNews365 zijn licht laten schijnen op de Formule 1-titelstrijd, die tussen Max Verstappen en Charles Leclerc gaat. Zoveel lijkt na vijf races in dit nieuwe seizoen wel duidelijk te zijn.

De Ferrari-coureur verdedigt een marge van 19 punten op de Nederlander in dienst van Red Bull, maar Verstappen is de laatste twee raceweekenden al druk bezig geweest dat verschil snel te verkleinen. Als we met Daniel Ricciardo over dit thema in gesprek gaan, geeft hij aan dat het goed is dat Mercedes eens niet deel uitmaakt van die strijd.

"Voor de sport is het goed dat we een strijd zien, in plaats van dat één formatie voor de kudde uit loopt. Mercedes heeft de sport jaren gedomineerd, dus het feit dat Ferrari die rol een klein beetje heeft overgenomen, is iets heel groots voor de sport. Het is een gezonde ontwikkeling", zo oordeelt de McLaren-man.

Ricciardo verwacht dat de spannende strijd die we nu zien nog wel even voort gaat duren: "Het lijkt weer een mooi seizoen te worden. Op dit moment ziet het er naar uit dat beide teams hun voorkeurscircuits hebben. Ferrari zal waarschijnlijk makkelijk winnen op bepaalde circuits, zoals in Melbourne, terwijl Red Bull het makkelijker zal hebben op andere circuits."

"Voorafgaand aan het weekend was het nog 50-50"

We willen van Ricciardo echter wel weten wie hij denkt dat er uiteindelijk kampioen gaat worden. Hij noemt de ontwikkelingsrace als een belangrijke factor voor de uiteindelijke uitkomst, maar hij kijkt ook heel specifiek naar dit raceweekend in Barcelona. Het circuit wordt vaak beschouwd als een goede indicatie voor welke teams de beste 'allround'-auto's hebben.

"Voorafgaand aan het weekend had ik gezegd dat de kansen voor beide coureurs 50-50 zijn. Maar na de race zal ik mijn geld zetten op diegene die hier weet te winnen. Uiteindelijk zal alles neerkomen op die updates."

"Ik denk dat dit weekend voor een groot deel de rangorde voor de volgende races bepaalt, waarbij het momentum één bepaalde kant op kan vallen. In een jaar als dit komt het tevens aan op betrouwbaarheid en rijdersfouten. Charles Leclerc bijvoorbeeld ging de fout in in Imola."

"Het gaat tussen hem en Max. Ik denk niet dat één van beiden dergelijke fouten kan veroorloven, niet met hoe de spannende strijd zich nu ontvouwt", zo besluit de goedlachse Australiër.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"