© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Italiaanse fans willen mij bij Ferrari'

09 sep. 2018 14:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo werd lange tijd gelinkt aan Ferrari maar koos uiteindelijk voor het team van Renault om zijn Formule 1-carrière te voorzien van een nieuw impuls. Zelf maakte de 29-jarige Australiër er nooit een geheim van dat hij graag naar Ferrari was verkast en dat hij enigszins teleurgesteld was dat de interesse achterwege bleef. Gelukkig weet hij zich in ieder geval gesteund door de Italiaanse fans.

Ricciardo mag dan een Australisch paspoort hebben maar zijn vader is geboren op het Italiaanse eiland Sicilië. Ook tijdens de GP van Italië schreeuwden vele tifosi 'Ferrari' naar hem.

"Ik heb het gevoel dat als de fans het voor het zeggen hadden gehad dat het er heel anders uit had gezien en vermoed dat ze mij graag in één van de Ferrari auto's hadden gezien vanwege mijn Italiaanse bloed," aldus Ricciardo tegenover Sky Sports F1.

Momenteel is Red Bull het derde team van de grid en lijkt Renault duidelijk een stap terug te zijn. Aan Sky Sports F1 laat de teamgenoot van Max Verstappen weten dat hij geen spijt heeft van zijn verrassende keuze.

"Nee, ik heb totaal geen spijt en besef mij heel goed dat op dit moment de structuur en de prestaties bij Red Bull sterker zijn, maar heb dit van mij af gezet. Ik ga voor de langere termijn."

"Zodra ik mijn handtekening zette voelde het goed. Ik heb het gevoel dat ik heel goed weet waar ik aan begin."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen