Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo legt uit waarom de worstelingen nu anders zijn dan bij McLaren

Het is zeker niet de start van het Formule 1-jaar waar Daniel Ricciardo op had gehoopt. Ook in Australië kwam de thuisrijder er niet aan te pas. Uiteindelijk finishte hij op de twaalfde plek, maar hij verwacht dat het snel beter zal gaan.

XPB 1268597 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo zat er al niet lekker bij tijdens de kwalificatie en moest zijn thuisrace vanaf P18 aanvangen. Door wat uitvallers en pech bij anderen klom de Visa Cash App RB (RB)-coureur uiteindelijk op naar P12, maar uitzicht op de punten had hij nooit.

"Na de virtual safety car tijdens mijn eerste stint op de harde banden begon de graining, dus daar verloren we wat tijd. In de tweede stint, nadat ik, ik meen de Alpine van Ocon, inhaalde, kon ik tijden laag in de 1:20 rijden wat voor dat moment erg competitief was. Daarna kregen we wat blauwe vlaggen", zo beschrijft Ricciardo zijn race tegenover onder meer RacingNews365.

"Maar ik denk dat er zeker een paar momenten waren waarop het er wat bemoedigender uitzag. Ik heb nog steeds wat opmerkingen voor het team, ook al gaan we hard. Ik denk dat er nog steeds dingen zijn die voor mijn gevoel missen, maar het was dus bemoedigender. We moeten gewoon blijven werken."

'Op mezelf focussen'

"Het heeft niet met vertrouwen te maken. Het is niet zo van: wat doet de auto in vredesnaam wanneer ik rem of wanneer ik instuur? Ik heb vaak het gevoel dat ik de snelheid niet mee kan nemen, het lijkt erop dat Yuki (Tsunoda, red.) dat wel kan. Ik moet zien hoe ik dat kan verbeteren. Ik stel een hoop vragen aan het team, het is dus een proces dat twee kanten op werkt."

Ricciardo had duidelijk meer verwacht van zijn thuisrace. "Ik ging het weekend in met het gevoel diep van binnen dat we een heel, heel goed weekend zouden hebben", aldus Ricciardo. Daarna gaat hij in op het rumoer rondom zijn persoon. "Ik moet me op mezelf focussen."

"Ik had ook niet verwacht dat ik zo aan het seizoen zou beginnen. Vorig jaar reed ik tijdens mijn rentree in Hongarije en reed ik daar een sterke race zonder kennis en nu heb ik een volledige winter met testdagen gehad. En tijdens de races van vorig jaar dacht ik eerlijk gezegd dat we dit jaar een stuk sterker zouden starten."

'Voel me goed'

"Het is gewoon belangrijk dat ik gewoon op koers moet blijven. Het is ook niet zo dat mijn hoofd vol onzin zit, want ik voel me eerlijk gezegd goed. Maar de resultaten hebben me nog niet awesome laten voelen. Achter het stuur voel ik me goed, ben ik opgewonden en wil ik gewoon blijven racen. Ik ben er zeker van dat ik wat in mezelf ga vinden."

Is het in het geval van Ricciardo zo dat één goede race voor een ommekeer kan zorgen? "Ik hoop van wel. Ik denk dat er in de volgende races ook wat nieuwe onderdelen op de auto komen, dus ik verwacht een vrij snelle ommekeer. En voordat je het weet, zullen we het weer geweldig doen", zo zegt de Australiër met een knipoog. "Maar ik geloof er wel echt in", zo voegt hij daar nog aan toe.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China