Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Rins wint MotoGP-race van Aragon na spannend gevecht met Marquez

Alex Rins heeft de MotoGP Grand Prix van Aragon gewonnen. De Suzuki-rijder zag Alex Marquez tweede worden, het broertje van Marc Marquez wist Joan Mir ruim voor te blijven.

42 alex rins esp dsc8390 gallery full top fullscreen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Alex Marquez zorgde op Aragon bijna voor een grote sensatie door de race te winnen. In de laatste ronden van de race leek het broertje van Marc Marquez namelijk over de beste racepace te beschikken, maar uiteindelijk kwam de Honda-rijder net te kort om de overwinning van Alex Rins nog in gevaar te brengen. Rins zag zijn Suzuki-teamgenoot Joan Mir als derde eindigen. Door die podiumplaats neemt Mir ook de leiding over in de strijd om het wereldkampioenschap van Fabio Quartararo.

Vinales heeft het dit jaar lastig tijdens de beginfases van een race, maar daar was in Aragon niks van te merken. De Yamaha-rijder schoot weg vanaf de tweede plaats en pakte direct de leiding over van Quartararo. Cal Crutchlow kwam vanaf de derde plaats een stuk minder weg, de Brit verloor in de eerste ronde maar liefst negen plaatsen. Alex Rins deed het wat dat betreft een stuk beter, de Suzuki-rijder vertrok vanaf plaats tien, maar klom binnen twee ronden op naar de derde plaats.

De Spanjaard bleek zondag in topvorm te zijn, nadat hij ook Quartararo en Vinales eenvoudig passeerde. Opvallend genoeg maakte Quartararo wederom een moeizame race mee. Het jonge Franse talent vertrok vanaf poleposition, maar zakte steeds verder naar achteren gedurende de race. De Yamaha-rijder eindigde uiteindelijk als achttiende en daarmee verloor Quartararo ook de leiding in de strijd om het kampioenschap.

Vooraan zakte inmiddels ook merkgenoot Vinales steeds verder naar achter, al eindigde de ervaren Spanjaard uiteindelijk nog als vierde. Op gepaste afstand genoot Vinales van een spannende strijd tussen drie landgenoten om de overwinning. Rins, Suzuki-teamgenoot Mir en Alex Marquez deden er namelijk alles aan om de Grand Prix van Aragon te winnen. Daarbij maakte vooral Alex Marquez veel indruk, het broertje van achtvoudig wereldkampioen Marc Marquez nam namelijk alle risico's om zijn eerste overwinning in de MotoGP te boeken.

Uiteindelijk maakte Marquez echter net te veel fouten om raceleider Rins nog in de problemen te brengen, waardoor de Suzuki-rijder er met de winst vandoor ging op Aragon. Alex Marquez eindigde voor de tweede race op rij op het podium en zag Mir met met zijn derde plaats de leiding in de strijd om het wereldkampioenschap overnemen. Quartararo pakte met zijn achttiende plaats namelijk nul punten, waardoor de Spanjaard nu met zes punten voorsprong aan de leiding gaat.

Volgende week keren de MotoGP-coureurs terug op het circuit van Aragon, voor de tweede MotoGP-race op het in Spanje gelegen circuit. Ook dan zal Valentino Rossi niet deelnemen aan de race, de Italiaan zit namelijk thuis omdat hij eerder deze week positief testte op het Covid19-virus. Yamaha heeft besloten om ook voor de volgende race geen vervanger op te roepen voor 'The Doctor'. De Japanners vinden dat het gedurende deze tijd van het virus te gevaarlijk is om een andere coureur binnen de 'MotoGP-bubbel' te brengen.

Uitslag MotoGP Grand Prix van Aragon 2020

Pos. Coureur Merk
1. Alex Rins Suzuki
2. Alex Marquez Honda
3. Joan Mir Suzuki
4. Maverick Vinales Yamaha
5. Franco Morbidelli Yamaha

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"