© Williams

Nieuwsoverzicht

Robert Kubica: 'Met de nieuwe Williams F1 valt niet te rijden'

11 mei 2018 19:20 Wanda Bisschop 0 reacties
In 2010 reed Robert Kubica voor het laatst in de Formule 1 maar vandaag keerde de Pool terug tijdens de eerste vrije training voor de GP van Spanje. Zijn negentiende tijd bevestigde nog maar eens dat Williams inmiddels ver is afgezakt.

Kubica: 'Williams heeft nog lange weg te gaan'

"Of ik heb genoten? Dat is moeilijk om te zeggen want de balans van de auto was ontzettend slecht en de auto is lastig te besturen. Om te genieten heb je een auto nodig die ook past bij je rijstijl en dat is niet aan de orde."

Ondanks dat Kubica niet verder kwam dan de negentiende tijd kijkt de testcoureur van Williams tevreden terug op zijn eerste vrije training.

"Het is misschien gek maar ik ben wel blij met P19. Het is momenteel hard werken met deze auto. Dat klinkt gek maar het is echt hard werken om zowat vier seconden langzamer dan de rest te zijn. Met deze auto heb je geen idee hoe hij onder bepaalde omstandigheden reageert, dat maakt het erg lastig," aldus Kubica na afloop tegen de pers.

Williams is normaal een team dat zich goed handhaaft in het middenveld maar staat inmiddels laatste bij de constructeurs. Ook in Barcelona prijkten de namen van de Williams coureurs weer troosteloos onderaan de tijdenlijsten.

Kubica geeft dan ook dat het probleem van Williams niet op korte termijn is verholpen.

"Williams weet wat de zwakke plek is maar het duurt waarschijnlijk vrij lang om het op te lossen. Op sommige circuits zoals in Baku gaat het dan wat beter maar ik had al verwacht dat het in Barcelona lastig ging worden maar het is nog erger dan verwacht. Ik ga nu proberen om Lance en Sergey te helpen bij het vinden van een betere balans maar qua snelheid komen we echt nog flink tekort."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen