Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Rocksterren' Hamilton en Verstappen zien grote verandering in de Formule 1

Met opnieuw een bezoekersrecord voor de Grand Prix van de Verenigde Staten is het afgelopen weekend weer duidelijk geworden dat de Formule 1 populairder en populairder wordt in het land. Ook Lewis Hamilton en Max Verstappen zien dat en merken een onderliggende reden: de koningsklasse wordt steeds toegankelijker voor de fans.

De populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten stijgt al een tijdje en in Austin is er opnieuw een bezoekersrecord neergezet. Het was de tweede Amerikaanse race in 2022 en volgend jaar komt daar zelfs nog een derde bij. De coureurs merken dat de koningsklasse groter en groter wordt in het land. Na de race in Austin werden Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc gevraagd naar hoe ze als 'rocksterren' worden behandeld door de F1-fans en hoe dat nu is in de Verenigde Staten. De coureurs merken grote verschillen sinds een tijdje. "Het groeit hier en dat is geweldig", zo trapt Hamilton af. "Ik heb hier al vijftien jaar geracet en ik vroeg me altijd af waarom het hier niet echt opgepikt werd." "Het is namelijk een geweldige sport. Het is zo complex en spannend en om nu te zien dat we eindelijk dit bereik hebben... we hebben ze duidelijk geraakt en de mensen in de VS zijn gigantische sportfans. Ze brengen erg veel energie en de show is fantastisch." Hamilton kan niet wachten om volgend jaar drie maal terug te keren naar de Verenigde Staten, vooral naar COTA. "Het is een van mijn favoriete races. Ik won hier in 2012, de eerste race. Nu zat ik er weer erg dichtbij."

Verstappen en Leclerc vinden zich in woorden van Hamilton

"Ik denk dat Lewis het erg goed heeft uitgelegd", zo vult Verstappen aan na de woorden van zijn concurrent. "Iedereen vroeg zich al af waarom het hier niet echt werd opgepikt, maar in de laatste jaren, ook met Netflix, zien mensen wat meer." Hier merkt de Nederlander grote verandering. "Tot aan een aantal jaren geleden was de sport heel gesloten. "Je kon toentertijd niet echt dicht bij de teams komen, maar nu begint alles zich wat meer te openen. Ook via Netflix krijg je een goede kijk achter de schermen en begrijp je meer van wat er gaande is. Je ziet niet zomaar auto's in rondjes rijden. Men vindt de Formule 1 veel spannender. Je merkt het overal in de wereld, maar vooral in de VS. De populariteit groeit." Verstappen zegt benieuwd te zijn hoe de sport zal groeien de komende jaren. Leclerc sluit zich hier bij aan en merkt ongekende populariteit. "Je kan niet meer normaal door de straten hier! Maar dat is een goed teken. Het is hier cultuur om sport een show te maken en dat vind ik op deze manier ook zo. We moeten het DNA van de sport houden, maar een show er bij toevoegen. Dat is hier heel goed gedaan. Ik kan niet wachten op Vegas volgend jaar, dat wordt pas gekkenwerk!

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen