Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2022

'Rocksterren' Hamilton en Verstappen zien grote verandering in de Formule 1

Met opnieuw een bezoekersrecord voor de Grand Prix van de Verenigde Staten is het afgelopen weekend weer duidelijk geworden dat de Formule 1 populairder en populairder wordt in het land. Ook Lewis Hamilton en Max Verstappen zien dat en merken een onderliggende reden: de koningsklasse wordt steeds toegankelijker voor de fans.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten stijgt al een tijdje en in Austin is er opnieuw een bezoekersrecord neergezet. Het was de tweede Amerikaanse race in 2022 en volgend jaar komt daar zelfs nog een derde bij. De coureurs merken dat de koningsklasse groter en groter wordt in het land.

Na de race in Austin werden Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc gevraagd naar hoe ze als 'rocksterren' worden behandeld door de F1-fans en hoe dat nu is in de Verenigde Staten. De coureurs merken grote verschillen sinds een tijdje. "Het groeit hier en dat is geweldig", zo trapt Hamilton af. "Ik heb hier al vijftien jaar geracet en ik vroeg me altijd af waarom het hier niet echt opgepikt werd."

"Het is namelijk een geweldige sport. Het is zo complex en spannend en om nu te zien dat we eindelijk dit bereik hebben... we hebben ze duidelijk geraakt en de mensen in de VS zijn gigantische sportfans. Ze brengen erg veel energie en de show is fantastisch."

Hamilton kan niet wachten om volgend jaar drie maal terug te keren naar de Verenigde Staten, vooral naar COTA. "Het is een van mijn favoriete races. Ik won hier in 2012, de eerste race. Nu zat ik er weer erg dichtbij."

Verstappen en Leclerc vinden zich in woorden van Hamilton

"Ik denk dat Lewis het erg goed heeft uitgelegd", zo vult Verstappen aan na de woorden van zijn concurrent. "Iedereen vroeg zich al af waarom het hier niet echt werd opgepikt, maar in de laatste jaren, ook met Netflix, zien mensen wat meer." Hier merkt de Nederlander grote verandering. "Tot aan een aantal jaren geleden was de sport heel gesloten.

"Je kon toentertijd niet echt dicht bij de teams komen, maar nu begint alles zich wat meer te openen. Ook via Netflix krijg je een goede kijk achter de schermen en begrijp je meer van wat er gaande is. Je ziet niet zomaar auto's in rondjes rijden. Men vindt de Formule 1 veel spannender. Je merkt het overal in de wereld, maar vooral in de VS. De populariteit groeit."

Verstappen zegt benieuwd te zijn hoe de sport zal groeien de komende jaren. Leclerc sluit zich hier bij aan en merkt ongekende populariteit. "Je kan niet meer normaal door de straten hier! Maar dat is een goed teken. Het is hier cultuur om sport een show te maken en dat vind ik op deze manier ook zo. We moeten het DNA van de sport houden, maar een show er bij toevoegen. Dat is hier heel goed gedaan. Ik kan niet wachten op Vegas volgend jaar, dat wordt pas gekkenwerk!

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'