Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valentino Rossi

Rossi: "Onwijs trots op helmactie van Norris"

Tijdens de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza viel Lando Norris enorm op bij de Italiaanse fans. De Brit koos er namelijk voor om het helmdesign van zijn idool Valentino Rossi te gebruiken, ingekleurd met zijn eigen blauwe en gele helmtinten. Op het circuit van Misano liet negenvoudig MotoGP-wereldkampioen Rossi weten onwijs trots te zijn op de actie van de McLaren-rijder.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

"Zowel Alexander Albon als Lando Norris lieten voorafgaand aan het seizoen weten dat ze zijn opgegroeid met de MotoGP en daarom ook fan zijn van mij", begint Rossi zijn verhaal ten overstaan van RacingNews365. "Nu dat Norris zelfs mijn helmdesign heeft gebruikt weet ik zeker dat dat ook echt zo is, haha."

"De actie van Lando maakt me enorm trots en nu wil ik ook absoluut mijn helm wisselen met die van hem. Ik volg hem natuurlijk ook, zeker nadat ik hem heb ontmoet tijdens mijn race op Silverstone. In de Formule 1 vind ik dat hij het dit seizoen heel goed doet en gezien zijn volwassenheid op die jonge leeftijd denk ik dat hij een grote toekomst voor zich heeft. Al wisselt hij dat serieuze ook af met veel humor, wat erg leuk is om te zien!"

Op de dinsdag voor de race op Misano maakte 'The Doctor' nog een opvallende dag mee. Een kinderdroom ging namelijk in vervulling voor de veertigjarige Italiaan, hij mocht vanaf zijn geboorteplaats Tavullia naar het circuit rijden op zijn eigen racemachine. "Waanzinnig was het om met mijn racemotor te mogen rijden over de straten van mijn thuisplaats. Ik ben daar opgegroeid en reed er vroeger in het rond op de scooter aangezien de wegen daar prachtig zijn om flink te scheuren. Dinsdag tikte ik op een bepaalt moment zelfs de 170 kilometer per uur aan!. Laten we zeggen dat het mocht omdat de weg was afgesloten, haha."

Spontane woorden van Rossi die nog immer een opgewekte indruk maakt, ondanks dat hij een moeizaam seizoen doormaakt. Onlangs liet de Yamaha-rijder tijdens de testdagen op Misano tegenover RacingNews365 weten dat hij zich nog steeds goed voelt en geen plannen heeft om zijn carrière vroegtijdig te beëindigen.

2 reacties

    Analyse Live Formule 1 wintertest 20 februari