Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
George Russell

Russell ambitieus: "Hoopte als zesde te finishen in Monaco"

De auto van Williams is dit seizoen niet vooruit te branden, maar beide coureurs finishten in Monaco voor het eerst dit seizoen niet als laatste. George Russell, die als vijftiende over de meet kwam, had kortstondig zelfs de hoop zesde te worden.

De hoop op een dergelijk hoge puntenklassering lijkt een utopie met de huidige bolide van Williams, het team dat een dramatisch seizoen kent. George Russell zag echter kansen die voor de buitenwereld met het blote oog mogelijk wat minder zichtbaar waren, zo liet Russell in gesprek met onder andere RN365 weten.

"De vroege pitstop in Monaco , pakte volgens mij goed uit, maar het had nóg beter kunnen en moeten uitpakken. Ik was één van de jongens die in de opstopping, veroorzaakt door Antonio Giovinazzi en Robert Kubica, terechtkwam. Er was echter een moment waarop we dachten voor Carlos Sainz op de zesde plek uit te kunnen komen."

Uiteindelijk werd deze hoop geen werkelijkheid, maar het mag knap genoemd worden dat de jonge Brit met deze auto tijdens zijn eerste Formule 1-race in Monaco onder andere Kimi Raikkonen achter zich wist te houden. Hij blikt ondanks gemiste kansen dan ook positief terug op de race.

"Ik wil niet stellen dat ik boven het kunnen van mijn auto presteerde, maar ik denk wel dat we op het maximale van ons kunnen presteerden deze race. Wat mij vooral gelukkig stemde was het moment waarop mijn engineer me over de boordradio vertelde dat ik dezelfde rondetijden noteerde als de leider in de wedstrijd."

1 reactie

    Breaking Verstappen blij na geslaagde eerste testdag