Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Russell baart opzien met zeer opvallende bekentenis over Mercedes-updates

Het was toch enigszins verrassend in Monaco: Mercedes nam een nieuwe voorvleugel mee naar het prinsdom. En misschien nog wel opmerkelijker was het feit dat George Russell alleen met de nieuwe vleugel reed. Toch zit daar een duidelijk idee achter bij de Zilverpijlen. George Russell houdt er echter een andere gedachte op na.

Russell Quali Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar er meestal geen nieuwe updates worden meegenomen naar het smalle stratencircuit van Monaco, was dat toch iets anders voor het team van Mercedes. Het team uit Brackley kwam namelijk op de proppen met een gloednieuwe voorvleugel, maar die was alleen bestemd voor George Russell. Lewis Hamilton liet zich al ontvallen dat hij niet verbaasd was dat hij daarom achter zijn teamgenoot stond in de kwalificatie.

Maar waarom was er slechts één nieuwe voorvleugel beschikbaar in Monaco? Andrew Shovlin legt het uit in de debrief van Mercedes. "In Montreal willen we een racehoeveelheid voorvleugels meenemen en dat zijn er normaal gesproken minimaal drie. Zo heb je er een op elke auto en dan heb je nog een reservevleugel over voor het geval dat er iets gebeurt. Maar we maken er geen drie in één keer, we maken eerst de eerste, dan de tweede en daarna de derde. Het resultaat was dat we er een hadden die we mee konden nemen naar Monaco en voor vrijdag klaar konden hebben voor het weekend", zo vertelt Shovlin.

"Een tijdje geleden vroegen de coureurs waarom we altijd wachten tot we een volledige set hebben. Waarom laten we niet één van ons ermee rijden? We waren het met ze eens dat gezien de situatie van het team qua performance, dat we moeten verbeteren en moeten leren. Het is heel goed om verschillende specs op de auto te hebben om dat te doen. We waren het er met de coureurs over eens dat waar we nu staan, we er graag één mee naar het circuit zouden nemen en daar waren ze allebei blij mee."

'Verlaat verjaardagscadeau'

Maar toen kwam de kwestie voor te liggen: komt de voorvleugel op de auto van Russell of Hamilton. "De moeilijke vraag was: hoe beslissen we wie het gaat runnen? Maar Lewis zei: als we hiermee gaan starten, laat George dan in Monaco rijden. Er zullen in de toekomst races zijn waar we een enkele update hebben en natuurlijk wisselen we elkaar vanaf hier gewoon af. Maar Lewis maakte die beslissing heel eenvoudig voor ons."

Maar volgens George Russell zit het iets anders in elkaar. "Er was dit weekend één voorvleugel en op dinsdag was afgesproken dat we zouden tossen om te zien wie hem zou krijgen. Lewis zei dat hij de vleugel op de sim had geprobeerd en dat hij het goed vond dat ik het dit weekend zou gebruiken, omdat het niet zonder risico is", zo vertelt Russell in gesprek met Channel 4.

“Als we een fout zouden maken in de kwalificatie en de vleugel zou beschadigen, is dat natuurlijk één voorvleugel die we nooit meer kunnen gebruiken. En dan zou je vanuit de pitstraat moeten starten. Ik nam graag het risico om hem te gebruiken en ik vond het een verlaat verjaardagscadeau door te zeggen dat ik hem mocht gebruiken", zo sluit Russell af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024