Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell blijft in het spoor van Hamilton bij Mercedes: "Dit is mijn thuis"

Het contract van George Russell bij Mercedes liep aan het einde van dit seizoen af, maar net als teamgenoot Lewis Hamilton heeft ook Russell zijn contract verlengd tot en met 2025.

Russell Zandvoort Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

George Russell is bezig aan zijn tweede seizoen als coureur van Mercedes. Vorig seizoen boekte hij 8 podiumplekken, waaronder zijn eerste Formule 1-zege in de GP van Brazilië. Net als teamgenoot en blikvanger Lewis Hamilton zal Russell zeker tot en met 2025 voor Mercedes rijden. Zelf is hij zeer tevreden met zijn contractverlenging.

"Ik ben opgegroeid met dit team sinds ik in 2017 deel uitmaakte van het juniorenprogramma. Het is mijn thuis en het voelt fantastisch om onze speciale relatie uit te breiden via 2025", is de eerste reactie van de Brit.

"Nadat ik vorig jaar in de Mercedes ben gestapt, wilde ik het vertrouwen en geloof van Toto (Wolff, teambaas, red.) en de rest van het team in mij terugbetalen. Mijn eerste poleposition en raceoverwinning vorig jaar was een onvergetelijk gevoel. Maar nog belangrijker is dat het geweldig was om met iedereen samen te werken om vooruitgang te boeken met onze auto en onze ontwikkeling te stimuleren. De loyaliteit, visie en het harde werk van alle mensen in het team is inspirerend."

"We hebben de afgelopen 18 maanden een aantal belangrijke stappen gezet en worden als team alleen maar sterker. Ik vind het geweldig om dat momentum verder uit te bouwen naar 2024 en 2025, terwijl we ons blijven richten op een terugkeer naar de top van het veld."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"