Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell blijft nuchter onder Mercedes 1-2: "Niet heel representatief"

George Russell en Lewis Hamilton zaten ver onder de tijd van bijvoorbeeld Max Verstappen in de tweede sessie van het weekend. Ondanks dat is dit volgens de Brit nog zeker geen reden voor een goed resultaat op zondag.

George Russell klokte in de tweede vrije training de snelste tijd. Met teamgenoot Lewis Hamilton op P2 was Mercedes overduidelijk het snelste in deze sessie. Maar hoeveel zegt het eigenlijk over de rest van het raceweekend in Japan? Russell geeft na de sessie antwoord op die vraag. "Het zal waarschijnlijk niet heel representatief zijn voor dit weekend", geeft de Brit toe. "Maar het was zeker een goed leermoment. Er zou een kans op zondag kunnen zijn. Het zou kunnen gaan regenen. Maar voor morgen lijkt het redelijk droog te worden. Toch is het altijd fijn om de dag te eindigen bovenaan het scorebord" "We hebben zeker wat verbeterd vergeleken met VT1, toen we onderaan de timesheet stonden. Dus het is geen slechte middag."

Verwachtingen voor de kwalificatie

Aangezien het zowel in VT1 als VT2 nat was en de kwalificatie waarschijnlijk onder droge omstandigheden zal worden verreden, heeft Russell 'geen idee' waar ze zich kunnen kwalificeren. "We denken dat het morgen droog zal zijn. Ik gok dat we zoals altijd vechten voor de top zes. Ik hoop dat we het beter kunnen doen dan dat, maar ik heb werkelijk waar geen idee. We moeten afwachten op VT3, dat zal een cruciale sessie worden voor iedereen" Net als in Singapore was het in Japan ook Russell die in de tweede training als eerst voor een andere band dan de rest koos, in dit geval de intermediates. Je zou kunnen zeggen dat Mercedes en de Brit hiermee een risico lopen om te crashen, maar Russell heeft er een logische verklaring voor. "Je leert er veel van. Je moet leren begrijpen wanneer het punt is waarop je over kan gaan naar andere banden. Het werpt soms zijn vruchten af. We hebben er dit jaar nog niet van geprofiteerd, maar er zal een race zijn waarin we daarvan kunnen profiteren."

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024