Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell blijft nuchter onder Mercedes 1-2: "Niet heel representatief"

George Russell en Lewis Hamilton zaten ver onder de tijd van bijvoorbeeld Max Verstappen in de tweede sessie van het weekend. Ondanks dat is dit volgens de Brit nog zeker geen reden voor een goed resultaat op zondag.

Russell Japan wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

George Russell klokte in de tweede vrije training de snelste tijd. Met teamgenoot Lewis Hamilton op P2 was Mercedes overduidelijk het snelste in deze sessie. Maar hoeveel zegt het eigenlijk over de rest van het raceweekend in Japan?

Russell geeft na de sessie antwoord op die vraag. "Het zal waarschijnlijk niet heel representatief zijn voor dit weekend", geeft de Brit toe. "Maar het was zeker een goed leermoment. Er zou een kans op zondag kunnen zijn. Het zou kunnen gaan regenen. Maar voor morgen lijkt het redelijk droog te worden. Toch is het altijd fijn om de dag te eindigen bovenaan het scorebord"

"We hebben zeker wat verbeterd vergeleken met VT1, toen we onderaan de timesheet stonden. Dus het is geen slechte middag."

Verwachtingen voor de kwalificatie

Aangezien het zowel in VT1 als VT2 nat was en de kwalificatie waarschijnlijk onder droge omstandigheden zal worden verreden, heeft Russell 'geen idee' waar ze zich kunnen kwalificeren.

"We denken dat het morgen droog zal zijn. Ik gok dat we zoals altijd vechten voor de top zes. Ik hoop dat we het beter kunnen doen dan dat, maar ik heb werkelijk waar geen idee. We moeten afwachten op VT3, dat zal een cruciale sessie worden voor iedereen"

Net als in Singapore was het in Japan ook Russell die in de tweede training als eerst voor een andere band dan de rest koos, in dit geval de intermediates. Je zou kunnen zeggen dat Mercedes en de Brit hiermee een risico lopen om te crashen, maar Russell heeft er een logische verklaring voor.

"Je leert er veel van. Je moet leren begrijpen wanneer het punt is waarop je over kan gaan naar andere banden. Het werpt soms zijn vruchten af. We hebben er dit jaar nog niet van geprofiteerd, maar er zal een race zijn waarin we daarvan kunnen profiteren."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'