Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell doet dringend verzoek aan FIA over stewards

George Russell hoopt op meer consistentie bij de wedstrijdleiding van de FIA. De Mercedes-coureur ziet het liefst elk weekend dezelfde personen, zodat er meer hetzelfde wordt gekeken naar bepaalde situaties in de Formule 1.

Russell hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds het huidige Formule 1-seizoen wisselen wedstrijdleiders Eduardo Freitas en Niels Wittich elkaar af. Het is een van de maatregelen die de FIA heeft genomen na de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021, waar voormalig wedstrijdleider Michael Masi de touwtjes nog in handen had. Na veel controverse rondom de laatste GP van het seizoen is besloten om het een en ander te veranderen binnen de wedstrijdleiding.

Toch is nog lang niet iedereen tevreden met de huidige stand van zaken. Doordat twee wedstrijdleiders elkaar afwisselen wordt er niet altijd consistent gehandeld, zo is George Russell van mening. Hij doet een dringend verzoek aan de FIA. "Ik denk dat we allemaal samen moeten komen om alle incidenten te bekijken en de mening van de coureurs moeten vragen", legt hij uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

"We moeten er voor zorgen dat we allemaal op een lijn zitten. Dat is wat we allemaal willen natuurlijk", aldus de Mercedes-coureur. Vooral de overgang van raceweekend naar raceweekend kan volgens Russell soepeler verlopen. "We moeten hier wat meer consistentie hebben, bijvoorbeeld door ten minste één van de stewards mee te nemen van het vorige raceweekend. Hij of zij kan dan dezelfde uitleg geven."

De simpele oplossing van Russell

"Ik denk dat we allemaal de voorkeur geven aan dezelfde stewards bij elke race", is de simpele maar logische oplossing van de Brit. "In dat geval is het veel duidelijker wat er wordt gedaan bij een bepaald incident." Hiermee wil de Mercedes-coureur niet zeggen dat de wedstrijdleiding op dit moment verkeerd handelt, maar inconsistent handelen gebeurt volgens hem vanzelf met meerdere wedstrijdleiders.

"De kijk van iemand op een bepaalde situatie is niet altijd hetzelfde, maar als het altijd de mening van één persoon is, dan leert men daar wel van. De gedachtegang voor bepaalde keuzes worden dan voor iedereen wat begrijpelijker."

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

35 reacties

Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'