Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell: "Ik had Verstappen kunnen verslaan in GP Australië"

George Russell was er na de GP van Australië van overtuigd dat hij Max Verstappen achter zich had kunnen houden.

George Russell viel tijdens de GP van Australië uit met een kapotte motor, maar daarvoor had hij een lange tijd aan de leiding van de race gereden. Hij verschalkte de latere winnaar Max Verstappen namelijk bij de start. Toen Alex Albon echter crashte, kozen Russell en Mercedes voor een pitstop toen de safety car op de baan kwam. Lewis Hamilton en Max Verstappen deden dat niet, maar daarna werd plots de rode vlag gezwaaid en was de Brit het kind van de rekening.

Gemaximaliseerd

Uiteindelijk maakte het weinig uit, want hij viel dus uit met motorproblemen, maar als er geen rode vlag was geweest, dan had Russell er vertrouwen in dat hij de race had kunnen winnen, zo vertelt hij na afloop aan Sky Sports . "Het voelde heel goed, ik voelde me sterk. De pace was het hele weekend goed. We hebben alles gemaximaliseerd. De kwalificatie was goed, de start van de race was geweldig en de eerste stint hebben we goed gemanaged." "Ik zie dan ook geen reden waarom we de race niet hadden kunnen winnen. Als we kijken naar de pace van Max, ook al was hij waarschijnlijk aan het managen, was het voor hem lastig geweest om mij in te halen, zeker met Hamilton tussen mij en hem in."

Trots

Gevraagd naar de voorsprong van Red Bull op Mercedes, weet Russell dat die aanzienlijk is. Toch wil hij daar nu niet te veel aan denken, want hij wil vooral de positieve kant van het Mercedes-verhaal belichten. "Het wordt zeker lastig om Red Bull bij te halen. Als ze hun best doen liggen ze ruim een halve seconde per ronde voor op de rest, dus we hebben veel werk aan de winkel. Voor nu moeten we echter naar de positieve kant van het verhaal kijken en volgens mij hadden we het dit weekend niet beter kunnen doen." "Daar ben ik trots op", vervolgt de Mercedes-coureur. "Maar helaas was ik al klaar terwijl de race dat nog niet was. Dat is heel teleurstellend, wat de omstandigheden dan ook zijn, maar zeker als je voor de race naar de andere kant van de wereld bent gereisd. Dan sta je met lege handen, terwijl je alles goed hebt gedaan", zucht hij.

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'