Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
George Russell

Russell legt uit hoe hij met Hamilton wil samenwerken

George Russell krijgt in 2022 een nieuwe uitdaging wanneer hij naast Lewis Hamilton zal gaan rijden bij Mercedes. Het jonge Britse talent blikt vooruit op de samenwerking.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Vanaf volgend jaar zal George Russell 'promotie' krijgen van Williams naar Mercedes en het stoeltje naast Lewis Hamilton bezetten. Rijden naast het toptalent is een zware opgave, zo kon Valtteri Bottas de afgelopen jaren geen hoge ogen gooien naast Hamilton. Russell legt nu uit wat zijn aanpak is als kersverse teamgenoot van de wereldkampioen.

"We gaan erg goed samenwerken om het team naar voren te pushen", zo trapt hij af in gesprek met onder meer RacingNews365. "Hiermee willen we feedback geven over de auto en proberen te verbeteren. Ik denk dat volgend jaar, met de nieuwe reglementen, heel erg veel updates en verbeteringen moeten komen. We moeten dit samen als team aanpakken.

Rivaliteit tussen Hamilton en Russell?

In het eerste seizoen bij Mercedes wil Russell dus niet gelijk de competitie aangaan met Hamilton. De Williams-coureur benadrukt dat het teambelang voorop staat in zijn eerste jaar bij de Duitse renstal. Nu hij nog even moet wachten op zijn promotie geniet hij vooral van de titelstrijd tussen Hamilton en Max Verstappen.

"Ik heb het al lang, lang geleden gezegd: Max en Red Bull lijken de overhand te hebben. Toch is het best dom om te wedden tegen Lewis en Mercedes", aldus de jonge Brit. "De afgelopen races hebben dat wel bewezen. Wat Lewis deed in Brazilië was exceptioneel! Ik ben dan ook erg blij dat ik naast hem mag rijden volgend jaar. Het is een grote kans."

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

17 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur