Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell onthult mislopen P5: "Had dat broodje moeten laten staan"

George Russell heeft onthuld dat hij te zwaar is in Imola, nadat hij als zesde kwalificeerde voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Een resultaat dat volgens hem beter had kunnen zijn als hij met minder gewicht had gereden.

Russell Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell heeft onthuld dat hij te zwaar is in Imola. Hij heeft het gevoel dat dit hem parten speelde om een betere kwalificatieplek te bemachtigen voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De 26-jarige coureur zette met in zijn Mercedes de zesde tijd neer, maar denkt dat hij hoger had kunnen eindigen als hij niet te zwaar was geweest.

"Ik was erg blij, ik voelde me erg sterk tijdens de kwalificatie. Een zesde plek was het maximaal haalbare", vertelt Russell aan de media, waaronder RacingNews365. "Al is het altijd vervelend als je zo dicht bij de auto voor je zit. Ik ben dit weekend zelf een halve kilo te zwaar. Je denkt niet dat dat ooit het verschil zal maken, maar een halve kilo zou me op P5 hebben gezet, dus ik geef mijn broodje tijdens de lunch de schuld van die ene gridpositie", grapt hij. De achterstand op Carlos Sainz, de nummer vijf in de kwalificatie, was namelijk slechts één duizendste.

Ondanks deze gemiste kans is Russell optimistisch na een sterke zaterdag, omdat Mercedes de tweede helft van het upgradepakket meebracht dat het tijdens de vorige ronde in Miami introduceerde. Daar kwalificeerde de Britse coureur zich als zevende, maar tijdens de race viel hij terug naar de achtste plaats, iets wat hij in Imola wil voorkomen. "Ik heb voldoening gehaald uit die snelle ronde, want hij voelde echt optimaal", legt hij uit. "Het voelde heel sterk, de auto voelde geweldig. We weten waar we staan."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen noemt vijf beste F1-coureurs aller tijden, licht één opvallende naam toe