Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell verbijsterd na teleurstellende Mercedes-kwalificatie: "Dit slaat nergens op"

Op vrijdag leek Mercedes er nog goed bij te zitten, maar op zaterdag reden ze als vanouds rond in het middenveld. George Russell had het tijdens de kwalificatie vooral lastig en moest daarin genoegen nemen met P12. Hij snapt er vrij weinig van.

Russell Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Op vrijdag pronkte aan het einde van de tweede vrije training de naam van George Russell nog bovenaan het scorebord, maar op zaterdag moest je lang scrollen wilde je de naam van de Brit terugvinden. Tijdens VT3 was hij zeventiende en in de belangrijke kwalificatie kwam hij niet verder dan P12.

Na afloop verscheen de verbijsterde Mercedes-coureur voor de camera van Viaplay, waar hij geen goede uitleg kon geven voor zijn wisselende prestaties. "Dit is zeker teleurstellend. Dat is nog een understatement. Het slaat nergens op voor mij en het team dat we zoveel worstelden met de auto tijdens de kwalificatie."

Langzamer in de kwalificatie dan in de training

Want een dag eerder was men bij Mercedes nog voorzichtig positief. Russell was relatief snel en men besloot op weg naar de zaterdag weinig tot niets te veranderen aan de W13, maar toch zakte de Brit plots enorm weg en kreeg hij te maken met de bekende stuiterproblemen.

"We zien het in de data: de auto stuitert veel en we kunnen de bochten niet aanvallen. We snappen echter niet waarom, want de set-up is hetzelfde als op vrijdag. Ik was langzamer tijdens de kwalificatie dan op vrijdag tijdens de trainingen. Dat slaat dus echt nergens op", zo sluit Russell zuchtend af.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen