Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell verbijsterd na teleurstellende Mercedes-kwalificatie: "Dit slaat nergens op"

Op vrijdag leek Mercedes er nog goed bij te zitten, maar op zaterdag reden ze als vanouds rond in het middenveld. George Russell had het tijdens de kwalificatie vooral lastig en moest daarin genoegen nemen met P12. Hij snapt er vrij weinig van.

Russell Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Op vrijdag pronkte aan het einde van de tweede vrije training de naam van George Russell nog bovenaan het scorebord, maar op zaterdag moest je lang scrollen wilde je de naam van de Brit terugvinden. Tijdens VT3 was hij zeventiende en in de belangrijke kwalificatie kwam hij niet verder dan P12.

Na afloop verscheen de verbijsterde Mercedes-coureur voor de camera van Viaplay, waar hij geen goede uitleg kon geven voor zijn wisselende prestaties. "Dit is zeker teleurstellend. Dat is nog een understatement. Het slaat nergens op voor mij en het team dat we zoveel worstelden met de auto tijdens de kwalificatie."

Langzamer in de kwalificatie dan in de training

Want een dag eerder was men bij Mercedes nog voorzichtig positief. Russell was relatief snel en men besloot op weg naar de zaterdag weinig tot niets te veranderen aan de W13, maar toch zakte de Brit plots enorm weg en kreeg hij te maken met de bekende stuiterproblemen.

"We zien het in de data: de auto stuitert veel en we kunnen de bochten niet aanvallen. We snappen echter niet waarom, want de set-up is hetzelfde als op vrijdag. Ik was langzamer tijdens de kwalificatie dan op vrijdag tijdens de trainingen. Dat slaat dus echt nergens op", zo sluit Russell zuchtend af.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022