Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell: 'We proberen de problemen te ontwijken, maar moeten ze oplossen'

Het zal volgens George Russell nog wel even duren voordat Mercedes alle problemen met de W13 heeft opgelost. Tot vooralsnog werken ze om de problemen heen, maar is er nog geen duidelijke uitkomst gevonden.

Mercedes moet nog een flinke lading aan problemen oplossen voordat ze net als Ferrari en Red Bull kunnen gaan strijden om overwinningen. Deze oplossingen worden vanzelfsprekend gezocht, maar tegelijkertijd wordt er ook om de problemen heen gewerkt. Dit heeft te maken met het feit dat de issues niet verholpen kunnen worden op de korte termijn. Dat was ook te zien tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië, waar George Russell als 'best of the rest' finishte (P5), terwijl Lewis Hamilton niet verder kwam dan de tiende plaats. Volgens Russell is hier een verklaring voor, zo legde hij in Djedda uit aan onder meer RacingNews365. "Onze bolide is enorm lastig om in het juiste window te krijgen." "Lewis en ik probeerden het met een verschillende set-up, maar dat werkte overduidelijk niet. Als team is dit natuurlijk erg jammer." Puur gekeken naar hemzelf is Russell tevreden met de vijfde plaats, maar het missen van performance blijft een pijnlijk onderwerp. "We steken nu alle moeite in het oplossen van porpoising, waardoor we ons niet kunnen focussen op andere dingen."

Russell: 'Moeten het onderliggende probleem vinden'

Uiteindelijk finishte Russell een halve minuut na de winnaar van de GP van Saoedi-Arabië, Max Verstappen. Met de safety car meegenomen, schat de Mercedes-coureur het gat met Red Bull en Ferrari op een seconde per ronde. Dit enorme gat kan niet zomaar worden gedicht. "We hebben moeite met het vinden van een wondermiddel voor onze problemen." "Ik heb er echter geen twijfels aan dat het team uiteindelijk wat zal vinden, maar zoals ik al zei is dat makkelijker gezegd dan gedaan." Tot die tijd is het vooral 'om de problemen heen werken', aldus Russell, die ziet dat deze issues nog worden vermeden. "Maar uiteindelijk moeten we dit ook oplossen."

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"