Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell: 'We proberen de problemen te ontwijken, maar moeten ze oplossen'

Het zal volgens George Russell nog wel even duren voordat Mercedes alle problemen met de W13 heeft opgelost. Tot vooralsnog werken ze om de problemen heen, maar is er nog geen duidelijke uitkomst gevonden.

George Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes moet nog een flinke lading aan problemen oplossen voordat ze net als Ferrari en Red Bull kunnen gaan strijden om overwinningen. Deze oplossingen worden vanzelfsprekend gezocht, maar tegelijkertijd wordt er ook om de problemen heen gewerkt. Dit heeft te maken met het feit dat de issues niet verholpen kunnen worden op de korte termijn.

Dat was ook te zien tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië, waar George Russell als 'best of the rest' finishte (P5), terwijl Lewis Hamilton niet verder kwam dan de tiende plaats. Volgens Russell is hier een verklaring voor, zo legde hij in Djedda uit aan onder meer RacingNews365. "Onze bolide is enorm lastig om in het juiste window te krijgen."

"Lewis en ik probeerden het met een verschillende set-up, maar dat werkte overduidelijk niet. Als team is dit natuurlijk erg jammer." Puur gekeken naar hemzelf is Russell tevreden met de vijfde plaats, maar het missen van performance blijft een pijnlijk onderwerp. "We steken nu alle moeite in het oplossen van porpoising, waardoor we ons niet kunnen focussen op andere dingen."

Russell: 'Moeten het onderliggende probleem vinden'

Uiteindelijk finishte Russell een halve minuut na de winnaar van de GP van Saoedi-Arabië, Max Verstappen. Met de safety car meegenomen, schat de Mercedes-coureur het gat met Red Bull en Ferrari op een seconde per ronde. Dit enorme gat kan niet zomaar worden gedicht. "We hebben moeite met het vinden van een wondermiddel voor onze problemen."

"Ik heb er echter geen twijfels aan dat het team uiteindelijk wat zal vinden, maar zoals ik al zei is dat makkelijker gezegd dan gedaan." Tot die tijd is het vooral 'om de problemen heen werken', aldus Russell, die ziet dat deze issues nog worden vermeden. "Maar uiteindelijk moeten we dit ook oplossen."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023