Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell zonder blikken of blozen: "Ben van hetzelfde niveau als de beste F1-coureur ooit"

George Russell is inmiddels al twee seizoenen de teamgenoot van Lewis Hamilton. Volgens Russell is hij van hetzelfde niveau als de zevenvoudig wereldkampioen.

Russell Hamilton Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waarschijnlijk had George Russell op meer gehoopt toen hij eind 2021 de overstap van Williams naar Mercedes maakte. De Zilverpijlen waren zeer dominant van 2014 tot en met 2020 en wonnen in het laatste jaar voor Russells overstap nog het constructeurskampioenschap. Hoe anders is het de afgelopen twee jaar geweest. Mercedes kon het ongenaakbare Red Bull niet uitdagen en bleef zo nu en dan weleens in het middenveld hangen.

Het maakte de uitdaging van Russell nog een stukje groter, want hij moest het al opnemen tegen Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen is een van de succesvolste coureurs uit de geschiedenis, maar moest wel Russell voor zich dulden in de eindstand van 2022. Dit jaar waren de rollen omgedraaid. Hamilton werd derde in het rijderskampioenschap, Russell achtste. Toch vindt laatstgenoemde coureur niet dat hij onderdoet voor Hamilton.

"Ik neem het op tegen de beste F1-coureur ooit", stelt Russell in gesprek met The Telegraph. "Lewis is zeker geen slechte benchmark. En weet je, ik denk dat de kwalificatiestatistieken, als je de sprintraces meerekent, van hetzelfde niveau zijn. En qua racetempo zijn we over het algemeen ook van hetzelfde niveau."

Russell wil meer in zijn strijd met Hamilton

Voor de 25-jarige Russell is dat echter niet genoeg. "Over het algemeen acteerde ik op het niveau van Lewis dit jaar. Ik ben alleen niet tevreden met zijn niveau. Ik wil voor hem staan, maar tegelijkertijd moet ik wel realistisch blijven. Er zijn positieve signalen waar te nemen en om eerlijk te zijn zit ik hier liever zonder resultaten, maar wel met de benodigde snelheid. Dat heb ik liever dan spreken over gelukkige resultaten hier en daar, terwijl ik twee tienden te langzaam was."

De Brit is wel kritisch over een aantal van zijn optredens in 2023. "Mijn crash in Singapore (in de laatste ronde red.) was het dieptepunt. Ik heb wat kleine incidentjes meegemaakt. Het is niets groots, maar wel iets dat in het verleden niet voorkwam. Ik moet begrijpen waar dat door komt. Wel weet ik zeker dat het niet aan druk ligt, want het boeit me niet of ik de beste coureur ooit als teamgenoot heb. Het verandert niets aan de manier hoe ik mijn werk doe."

Praat mee!

Viaplay
x
Nieuwe regels Red Bull de middenmoot in 2026? "Dan moet je met een bulldozer door het gebouw heen rijden"