Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz doet opmerkelijke onthulling na geruchten over opzettelijke crash Perez

Carlos Sainz wil dat er een straf komt voor coureurs die in de kwalificatie gele of rode vlaggen veroorzaken. De Ferrari-coureur hint er op dat het meer dan eens is voorgekomen dat een coureur opzettelijk crasht voor een beter resultaat.

Perez crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds de Grand Prix van Brazilië gaan er harde geruchten rond in de Formule 1-paddock dat Sergio Perez opzettelijk crashte tijdens de kwalificatie in Monaco, eerder dit seizoen. Dit zou de reden kunnen zijn waarom Max Verstappen teamorders negeerde tijdens de slotfase van de race op Interlagos. Perez zelf ontkent dat hij bewust is gecrasht.

Voorafgaand aan de GP van Abu Dhabi, de laatste race van het seizoen, worden meerdere coureurs gevraagd naar de mogelijk opzettelijke crash van Perez. Ook Carlos Sainz wordt er naar gevraagd. "Ik ga er niet op in of het bewust was of niet, maar ik denk dat het nu wel zeker is dat alle coureurs een regel willen", zegt hij bij The Race.

"Een regel dat als jij een rode of gele vlag veroorzaakt, doelbewust of niet, er een straf moet komen voor de coureur omdat je de andere negen coureurs (in Q3, red.) hebt benadeeld, al dan niet opzettelijk. Je moet er een straf voor krijgen, want anders gaan we er allemaal mee spelen."

Hierbij doet Sainz een opmerkelijke onthulling. Hij weet dat er meerdere coureurs zijn geweest die hier al gebruik van maken. "Ik heb het in de laatste jaren meermaals gezien dat mensen er mee spelen. Vaker dan in de media is te lezen."

Sainz: "We zijn niet dom"

Sainz laat het in het midden of Perez bewust crashte in Monaco. "Ik ga daar niet op in. Ik denk dat alle twintig coureurs bij het analyseren van dit soort incidenten direct weten of een coureur het bewust heeft gedaan of niet. We zijn namelijk niet dom. Ik ga er verder niet op in, want het is al een tijd geleden gebeurd. Ik zeg alleen dat als er een regel voor is, je het niet in je hoofd haalt."

Later wordt Sainz gevraagd naar hoe vaak hij merkte dat coureurs 'spelen' met incidenten. "Niet regelmatig, maar er zijn meerdere momenten geweest waarop er een regel voor had moeten zijn." De Ferrari-coureur doet alvast een aantal suggesties. "De rondetijd afnemen of gridstraffen van drie of vijf plaatsen als je een gele of rode vlag veroorzaakt in de kwalificatie. Dan heb je geen beloning meer."

"Ook zorgt het er voor om gefocust te zijn op onze ronde, maar misschien ook niet helemaal op de limiet rijden. We hebben het er nog niet echt over gehad. Ik weet niet of andere coureurs het opbrengen in de coureursbriefing, maar misschien zal ik dat doen."

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

58 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"