Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz lacht zich rot om mislukt Mercedes-plan: "Ze gebruikten m'n eigen truc tegen mij!"

Carlos Sainz verrichtte in Singapore een kleine strategische heldendaad door Lando Norris DRS te gunnen, zodat ze getweeën de Mercedessen achter zich konden houden. Mercedes probeerde op Suzuka datzelfde kunstje, maar faalde jammerlijk, dit tot groot genoegen van de Ferrari-coureur.

Hamilton Russell Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van de Formule 1 Grand Prix van Japan reed Carlos Sainz snel naar de beide Mercedessen toe. Het Duitse team vroeg George Russell of hij Lewis Hamilton voorbij wilde laten, waarna Russell als tegenprestatie vroeg of Hamilton hem dan in zijn DRS kon houden. Zo konden ze samen tegen Sainz verdedigen, net zoals diezelfde Sainz samen met Lando Norris deed in Singapore.

"Ik zat lachend in de auto toen ik zag dat Hamilton gas terug nam in de 130R om Russell DRS te geven. Ik dacht bij mezelf dat ik meteen de aanval moest inzetten in de chicane, want als ik hem niet zou verrassen, was het onmogelijk hem in te halen", aldus Sainz tegenover onder andere RacingNews365.

"Ik remde diep in en wist een soort van switchback te laten slagen, waardoor het met DRS en een goede slipstream mogelijk was hem te passeren. Ze gebruikten mijn eigen trucje tegen mij en dat heeft me bijna een positie gekost, maar het was heel vermakelijk."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"