Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz over herstelperiode: "Er waren veel vraagtekens"

Voor Carlos Sainz werd de GP van Australië er eentje om niet snel te vergeten. De Spanjaard, nog altijd herstellende van een blindedarmontsteking, vertelt hoe hij de afgelopen twee weken heeft beleefd.

Sainz Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De start van 2024 is voor Carlos Sainz een bijzondere. Nog voor de eerste race werd bekend dat hij volgend seizoen vervangen wordt door Lewis Hamilton. De Spanjaard bleef niet bij de pakken neer zitten en pakte bij de openingsrace in Bahrein een knappe derde plek. Een prestatie die hij in Saoedi-Arabië wilde herhalen. Zover kwam het echter niet in Djedda. Een blindedarmontsteking gooide roet in het eten. Met slechts twee weken hersteltijd tot de volgende race, die in Melbourne, was het alles behalve zeker dat we Sainz weer terug in de auto zouden zien.

Het was dan ook lichtelijk verrassend dat de Spanjaard 'gewoon' in de Ferrari stapte voor de eerste vrije trainingen. De snelheid zat er meteen goed in en Sainz bleek de voornaamste uitdager van Max Verstappen voor de zege. Ook voor de Spanjaard zelf kwam dit een beetje als een verrassing. Hij vertelt in de persconferentie na de race: "Er waren veel vraagtekens. Ben ik op tijd fit, is mijn gevoel met de auto nog hetzelfde als voor de operatie? Als je dan weer instapt en je wint meteen. Dan is het leven je goed gezind."

Vermoeidheid

Tijdens de race leek Sainz weinig hinder te ondervinden van de blindedarmontsteking die hem twee weken geleden nog parten speelde. Desondanks had de Spanjaard wel degelijk een lastige periode in Melbourne: "Ik was vooral onzeker over het tweede deel van de race. Maar als je eenmaal vooraan rijdt, kun je wat meer managen. Ik zal niet liegen, tijdens de laatste vijf tot tien rondes begon alles wat meer pijn te doen, maar niets om me af te remmen."

Na de race grapte Sainz al voor de camera dat hij alle coureurs zou adviseren om hun blindedarm te laten verwijderen. Een van de coureurs die hier misschien wel interesse in heeft, is Lando Norris. De McLaren-coureur, sinds dit weekend degene met de meeste podiums zonder overwinning, ging op de foto met de wond van zijn goede vriend en voormalig teamgenoot Carlos Sainz.

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China