Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Sainz profiteert optimaal van problemen Loeb, ongelofelijke Dakar-zege lijkt binnen

Carlos Sainz sr. heeft een voorschot op de eindzege genomen in de Dakar Rally. De Spanjaard profiteerde optimaal van grote problemen bij Sebastien Loeb door als derde te eindigen in de elfde etappe. Audi is zo hard op weg om een ongelofelijke overwinning te pakken met de elektrisch aangedreven bolide.

Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Dertien minuten: dat was het verschil tussen Carlos Sainz sr. en Sebastien Loeb voorafgaand aan de voorlaatste etappe in de Dakar Rally. Loeb moest dus aanvallen, maar liep in de beginfase toch een achterstand op ten opzichte van Sainz. Het verschil was te overzien, tot de rallylegende na 132 kilometer stilviel met een gebroken draagarm. De Fransman leek de handdoek in de ring te werpen, maar vervolgde toch zijn weg om een podiumplaats veilig te stellen. Loeb verloor meer dan een uur en kan een eerste eindzege vergeten. Door problemen bij Lucas Moraes kan de Fransman wel nog tweede worden.

Ondertussen stoof Sainz natuurlijk lekker door. De Audi-coureur had geen betrouwbaarheidsproblemen en was in eerste instantie overal de snelste man. Zijn voorsprong op Guerlain Chicherit, de winnaar van de tiende etappe, liep langzaam maar zeker op, maar het leek er in de slotfase op dat Sainz te horen kreeg dat Loeb problemen kende. De Spanjaard liet de teugels een beetje vieren en kwam als derde binnen. Toch ligt een vierde eindzege nu voor het oprapen. Zijn voorsprong in het klassement bedraagt meer dan een uur. Chicherit pakte zijn tweede etappezege op rij.

Voor Audi zou het een bijzondere prestatie zijn. Het Duitse merk neemt deel met een revolutionaire, elektrisch aangedreven bolide. De afgelopen jaren ging het veelvuldig fout door betrouwbaarheidsproblemen, maar in het afsluitende jaar (Audi zwaait af om zich op de Formule 1 te gaan richten) lijken alle puzzelstukjes in elkaar te vallen. Sainz moet vrijdag een etappe van 175 kilometer overleven en dan mag hij zich eindwinnaar noemen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Newey Red Bull gewaarschuwd voor 'enorme gevolgen' te midden van machtsstrijd