Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz stevent af op nieuw Ferrari-contract

Carlos Sainz is na een goede start van zijn carrière bij Ferrari steeds dichter bij een contractverlenging. In de nabije toekomst verwacht de Spanjaard een nieuw contract bij de Scuderia te tekenen.

Carlos Sainz is 'zeer dichtbij' een nieuwe deal met Ferrari. De Spanjaard rijdt sinds het Formule 1-seizoen van 2021 voor de Italiaanse renstal en kende een sterk debuut bij het team. In zijn eerste seizoen kon hij zich meten met teamgenoot Charles Leclerc. Sterker nog, hij scoorde net wat meer punten in het wereldkampioenschap van 2021. Het was de eerste keer dat Leclerc in de Formule 1 werd verslagen door een teamgenoot, gekeken naar een volledig seizoen. Beide coureurs kennen in 2022 een ijzersterke start met een 1-2 finish in Bahrein en wederom een dubbel podium tijdens de GP van Saoedi-Arabië. Leclerc heeft nog een contract tot en met 2024, maar het contract met Sainz loopt op papier nog af na huidig seizoen.

Sainz: 'We zijn de puntjes op de i aan het zetten'

Het lijkt niet lang meer te duren voordat er een contractverlenging wordt aangekondigd voor Sainz. "We zijn er bijna", antwoordt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 als hem wordt gevraagd naar hoe dichtbij een contractverlenging is. "Natuurlijk is het een belangrijk moment in mijn carrière." "Ik wilde er voor zorgen dat beide partijen, zowel Ferrari als ik, blij kunnen zijn met het ondertekenen van een nieuwe deal. We zijn erg dichtbij. We moeten nog een paar puntjes op de i zetten, maar het ziet er goed uit voor de komende tijd."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"