Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz trekt onverwachte Red Bull-conclusie na 'goede progressie'

Carlos Sainz kan terugkijken op een prima eerste dag in Japan. De winnaar van de vorige Grand Prix was opnieuw de snelste man achter de beide Red Bulls, maar volgens de Spanjaard is het gat kleiner dan verwacht.

Sainz Japan FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de eerste vrije training was Max Verstappen maar weer eens de snelste. Achter de Nederlander zat het opnieuw dicht bij elkaar. Sergio Perez wist de tweede plaats te pakken, maar vooral Carlos Sainz had opnieuw een prima tempo te pakken.

De laatste keer dat de Formule 1-coureurs voet op Japanse bodem zette, is nog maar een goed half jaar geleden. Volgens Sainz heeft Ferrari sindsdien een flinke stap gezet: "De vorige keer stonden we hier in de kwalificatie ruim acht tienden achter Red Bull. Dat we nu in VT1 op slechts twee tienden staan is een teken dat we goed bezig zijn. We zitten er dichterbij dan ik vooraf had verwacht."

Desondanks snapt de Spanjaard dat een goed resultaat in de vrije training niet hoeft te betekenen dat dit in de race ook zo zal zijn. "We weten niet wat de rest doet, qua brandstof en motorstanden, maar wij lijken goede progressie te hebben gemaakt."

Door de verregende tweede vrije training is het voor alle teams nog een beetje koffiedik kijken als het gaat over de verhoudingen op de baan. Voor Sainz is het ook nog gissen wie er mee gaan doen om de bovenste plekken: "Het ziet er naar uit dat de McLarens en de Mercedessen ook snel zijn. Red Bull steekt daar nog wel bovenuit, maar het gat is kleiner dan verwacht. Desondanks zullen ze moeilijk te verslaan zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez