Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz verklaart waar hij het verloor van Verstappen in de kwalificatie

Carlos Sainz zal de Grand Prix van Canada starten vanaf de derde plaats, maar heel even had hij zicht op poleposition. Een fout in de allerlaatste bocht van het circuit in Montreal kostte hem echter te veel tijd. De Ferrari-rijder legt uit waarom het mis ging.

Max Verstappen en Fernando Alonso zullen de Grand Prix van Canada vanaf de voorste startrij beginnen, met Ferrari-coureur Carlos Sainz startend vanaf de derde plaats. In de slotfase van de kwalificatie leek de Spanjaard nog voor pole te kunnen gaan, maar een fout in de laatste bocht kostte hem te veel tijd. Sainz ziet echter genoeg kansen bij de start van de race. "Vandaag voelde ik me erg goed in de auto", zegt hij vlak na afloop van de kwalificatie. "Vooral op de full wets ging het goed, daarna droogde het circuit wat op." De overstap naar de intermediates werd gemaakt. Op deze band werd er uiteindelijk gereden voor pole. "Ik zag dat ik een paarse eerste sector had, maar toen wist ik dat ik wat verloor ten opzichte van Max", legt de Ferrari-coureur uit. "Ik probeerde de laatste bocht snel te nemen, maar dat pakte niet goed uit. Het heeft me een halve seconde gekost, maar ja."

Sainz moet eerst de aanval op Alonso openen

Door de kostbare fout in Q3 moest Sainz genoegen nemen met de derde plaats, met Mercedes-coureur Lewis Hamilton naast hem op de tweede startrij. "Maar voor de rest staan we er goed voor, voor morgen. Ik denk dat het een mooi gevecht wordt met Max vooraan." Sainz zal echter eerst voorbij moeten gaan aan landgenoot Alonso, die voor het eerst sinds de Duitse GP van 2012 weer op de voorste startrij staat. "We gaan zien wat we met Fernando kunnen doen, want hij is het hele weekend al snel geweest. We zien het wel", aldus de Spanjaard.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden