Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz wil meer na eerste poleposition, maar vreest nu al voor Verstappen en Leclerc

Carlos Sainz hoopt zijn poleposition voor de Grand Prix van Groot-Brittannië om te zetten in zijn eerste overwinning in de Formule 1. Makkelijk wordt dat niet, zo legt hij uit: Max Verstappen en Charles Leclerc staan pal achter hem.

Sainz pole Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Voor het eerst in zijn Formule 1-carrière veroverde Carlos Sainz poleposition voor een Formule 1-race. De Ferrari-coureur zal de GP van Groot-Brittannië vooraan starten, met Max Verstappen en Charles Leclerc achter zich. In de regen op zaterdag kon hij beide titelconcurrenten aftroeven. "Ik wil ten eerste het publiek bedanken, dat ze hier bleven zitten in de regen."

"Wij Spanjaarden hebben het wat lastiger in de regen, maar hier is men er wat meer aan gewend", grapt hij. "Het was een goede ronde, maar ik had erg veel last van stilstaand water. Het stilstaande water lag op de racelijn en het was erg makkelijk om je ronde te vergooien. Ook het krijgen van temperatuur in de banden was lastig onder deze omstandigheden."

Druk van Verstappen en Leclerc

Sainz heeft zijn eerste pole in de Formule 1 te pakken, maar een eerste zege moet er nog komen. Op Silverstone ziet hij genoeg kansen, startend vanaf P1. "De snelheid was er al het hele weekend, behalve tijdens de derde training. Toen hadden we wat problemen, maar deze zijn volgens mij opgelost voor de kwalificatie."

"We zitten in een goede positie en we gaan deze natuurlijk proberen vast te houden. Ik weet zeker dat Max (Verstappen) en Charles (Leclerc) mij erg onder druk gaan zetten, maar ik ga mijn best doen, natuurlijk", zo sluit de Spanjaard af.

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1