Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz woedend na dramatische kwalificatie: "Het was een ramp!"

Carlos Sainz start op zondag ver achter de andere toppers. Hij moet de Grand Prix van Australië namelijk vertrekken vanaf plek negen. Daardoor lijkt hij nu al kansloos te zijn voor de zege, tot frustratie van de Spanjaard.

Tijdens het laatste en beslissende deel van de kwalificatie ging het mis voor Carlos Sainz. Zijn eerste snelle ronde kon de prullenbak in toen de rode vlag werd gezwaaid, terwijl de Ferrari-coureur net enkele meters van de finishlijn was verwijderd. Zuur, maar hij had nog een tweede kans. Toen hij echter voor zijn tweede run de baan op wilde, startte zijn motor niet. Het duurde een paar minuten voordat de krachtbron kon worden gestart, maar toen kon Sainz niet meer fatsoenlijk zijn banden opwarmen. De negende plek was het resultaat en de Spanjaard was na afloop op zijn zachtst gezegd niet blij.

Boze Sainz

Sainz zet de kwalificatie dan ook weg als een 'ramp', zo vertelt hij na afloop voor de TV-camera's van het Britse Sky Sports . "Ik had al het hele weekend de pace om voor de pole te kunnen vechten", zucht hij. "Alles dat vervolgens fout kon gaan, ging ook fout..." "Ik ben boos, want we hadden deze problemen met de starter (waarmee de motor wordt opgestart, red.) niet moeten hebben. Het was gewoon een ramp! Eerst die rode vlag in Q3 toen ik bezig was aan een goede ronde en later startte de motor niet, dus liep ik drie minuten vertraging op..." "Aangezien ik twee ronden nodig heb om mijn banden werkend te krijgen - en ik daar geen tijd meer voor had - moest ik mijn snelle ronde rijden met ijskoude banden. Dat is gewoon waardeloos. Tot twee keer toe crashte ik bijna en ik kon geen fatsoenlijke ronde rijden. Zo ongelukkig... Je kan je wel voorstellen hoe boos ik nu ben van binnen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi