Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz ziet kansen op één nadrukkelijke voorwaarde: "Dat is echt nodig om Verstappen te verslaan"

Van een ziekenhuisbed ruim twee weken geleden naar P2 op de grid in Australië. Het waren een paar gekke weken voor Carlos Sainz, maar nu richt hij zich weer volledig op de Formule 1. Hij had zelfs Max Verstappen kunnen verslaan in de kwalificatie.

Sainz Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz mag eigenlijk niet ontevreden zijn met zijn tweede plek in de kwalificatie, maar hij ziet dat hij nog wat sneller had kunnen gaan. "Vooral vandaag kon ik voluit pushen. Waar ik het vrijdag nog wat rustig aan deed in het begin, kwam vandaag de adrenaline naar boven in de kwalificatie en kon ik er echt voor gaan. Hopelijk kan ik morgen (zondag, red.) nog een stap in mijn herstel zetten en hopelijk gaat het dan goed", zo vertelt de Spanjaard na de kwalificatie in de persconferentie.

Sainz was de snelste man in Q1 en Q2, maar Verstappen was hem dus te snel af in het laatste en beslissende deel. Baalt hij daar niet van? "Ik denk dat je het van twee kanten kunt bekijken. Ik denk dat als je me twee weken geleden, toen mijn blindedarm verwijderd werd, had verteld dat ik in Australië weer klaar zou zijn om te rijden en te vechten voor poleposition, dan had ik daar 100 procent voor getekend."

"Wetende dat ik de snelste was in de eerste twee delen en wat tijd heb laten liggen in Q3, dan is het natuurlijk een beetje teleurstellend, maar het is ook normaal. Ik heb de kwalificatie in Djedda gemist, ben waarschijnlijk een beetje uit vorm en ben de nieuwe auto nog aan het ontdekken. Dus waarschijnlijk waren er dingen die in de kwalificatie in Djedda die ik had kunnen leren en hier had kunnen toepassen, maar dat kon dus niet. En de auto verraste me in een paar bochten toen we echt begonnen te trappen. En het was zeker niet het netste rondje", aldus Sainz.

"Ik denk dat je tegenwoordig 100 procent moet zijn om Max te verslaan en dat was ik vandaag niet. Als ik het vandaag 100 procent goed had gedaan, dan was poleposition mogelijk geweest. En als ik me helemaal 100 procent voelde en in Djedda had gereden, dan was een 1:15.9 mogelijk geweest op de manier waarop ik reed. Al had ik niet het volledige vertrouwen in de zachte banden, dat kostte me een moment in bocht negen en tien in mijn ronde in Q3", aldus Sainz.

"Morgen zal hetzelfde verhaal zijn. Ik moet 100 procent zijn om Max te verslaan. Ik zal er alles voor geven, want het is alweer een tijdje geleden dat ik won in Singapore en sindsdien staat Max op de hoogste trede. Maar als er één weekend is waarin we een goed tempo hebben, dan is het wel dit weekend. Het is een lastig circuit om in te halen en zal ook lastig worden met de banden. Dus wie weet, al denk ik dat we een kans maken", zo sluit Sainz hoopvol af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"