Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schuldbewuste Hamilton weigert na tirade met Alonso over crash te spreken

Fernando Alonso en Lewis Hamilton waren in de eerste ronde van de Belgische Grand Prix even geen goede vrienden. De twee crashten namelijk, tot frustratie van de Spanjaard, die Hamilton een idioot noemde. De Mercedes-coureur nam de schuld op zich, zoals een volwassene dat naar eigen zeggen hoort te doen.

De openingsronde van de Belgische Grand Prix verliep chaotisch. Dat kwam vooral door Lewis Hamilton en Fernando Alonso, die bij het ingaan van Les Combes met elkaar in aanraking kwamen. Daarbij kwam de auto van Hamilton met twee wielen van de grond en maakte hij een harde smak. Alonso was woedend, omdat Hamilton de deur dicht had gegooid. "Wat een idioot! Hij sluit de deur terwijl hij aan de buitenkant zit! We hadden een geweldige start, maar deze gast weet alleen maar hoe je moet rijden als je vanaf P1 start!", zo riep hij boos. De zevenvoudig kampioen was voor de microfoon van onder andere RacingNews365 schuldbewust. "Het was duidelijk mijn fout. Ongelukkig, maar dat is autosport. Ik probeerde alles te geven en hem buitenom in te halen in bocht vijf. Ik liet Alonso alleen niet genoeg ruimte, dus daar betaalde ik de prijs voor. Het was niet opzettelijk, maar het gebeurde gewoon." Check hieronder de crash van het duo. Artikel gaat daaronder verder.

Grote smak

Hamilton werd flink door elkaar geschud toen hij terug op het asfalt klapte na de touche met Alonso. Hij denkt dat hij daar nog wel last van gaat krijgen. Toch heeft hij vooral te doen met zijn team, dat dit weekend zo hard had gewerkt, om vervolgens een uitvalbeurt van Hamilton te zien. "Ik brak bijna mijn rug toen ik weer neer kwam, dus het was een flinke klap! Ik keek naar de grond, dus ik was echt hoog in de lucht. Ik ben dankbaar dat ik nog heel ben. Op maandag zal ik het waarschijnlijk wel voelen. Ik was verrast dat ik zo hoog de lucht in ging." "Meteen kon ik horen dat er iets kapot was in de versnellingsbak", vervolgt Lewis. "Ik kwam zo hard neer, dus ik had waarschijnlijk veel kapot gemaakt. Je hoopt natuurlijk dat je verder kan, maar het mocht niet zo zijn. Ik voel mee met het team, want we hebben veel punten verloren. We gaan nu weer verder en ik zal het volgend weekend beter proberen te doen"

Gesprekje met Alonso?

Als Hamilton geconfronteerd wordt met de reactie van Alonso, fronst hij zijn wenkbrauwen. "Daar heb ik niet echt een reactie op. Ik weet hoe dit soort dingen in het heetst van de strijd kunnen voelen, maar het is in ieder geval mooi om te weten wat hij van me vindt!", lacht hij. "Goed dat dat nu openbaar is." Hij wilde de lucht graag klaren, maar wetende wat de Alpine-coureur heeft geroepen, ziet hij daar toch maar vanaf. "Zoals ik al zei: het was niet opzettelijk en ik neem alle verantwoordelijkheid. Dat is wat volwassenen doen. Ik was even van plan om naar hem toe te gaan, maar nu ik weet wat hij gezegd heeft ga ik dat niet meer doen."

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"