Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher kaart probleem aan met nieuwe F1-bolides: "Dit móét gefikst worden"

Mick Schumacher maakt het goed na een horrorcrash tijdens de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië. De Haas-coureur kwam niet meer in actie en na de harde crash waarschuwt hij zijn medecoureurs.

Schumacher Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Volgens Mick Schumacher zagen we door de nieuwe generatie Formule 1-bolides een aantal 'momentjes' bij de coureurs tijdens de kwalificatie in Djedda. Bij vrijwel iedereen ging het goed, maar de Haas-coureur crashte keihard op het stratencircuit in Saoedi-Arabië. Na een check in het ziekenhuis was hij weer in de paddock te vinden.

Hier stond hij de media te woord om te vertellen dat het goed met hem ging en om uit te leggen wat er precies gebeurde tijdens de kwalificatie. Schumacher crashte doordat hij zijn bolide niet meer onder controle kreeg na een klein moment over de kerbs, zo legt hij uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

"Wat ik mij kan herinneren is dat het vorig jaar een minder groot probleem was, puur door hoe de auto's zijn gebouwd. We hadden een hoge rake, waardoor de auto al best hoog stond. Nu zijn de bolides veel lager aan de achterkant, vooral op dit stuk van het circuit."

Meerdere coureurs hadden bijna dezelfde crash

Tijdens het rijden op de verraderlijk hoge kerbstones ging het mis bij Schumacher. "Op dat moment, op die kerb, raakten de achterbanden even los van de oppervlakte. Dat betekent dat je een soort snap krijgt." Het lukte de Haas-coureur niet meer om zijn bolide onder controle te krijgen, waarna hij in de muur belandde.

"We zagen dat ook een paar andere coureurs in Q3 een close moment hadden. Dit is denk ik iets wat mensen zich moeten gaan realiseren en zien, zodat dit gefikst wordt."

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1