Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Schumacher ziet zwakkere schakel bij Red Bull: "Niet tegen zijn taak opgewassen"

Ralf Schumacher betwijfelt of Red Bull voldoende in huis heeft om het titelgevecht tot het einde van het seizoen in leven te houden, om nog maar niet te spreken over de volgende jaren. Hij wijst naar één man in het bijzonder.

Marko Horner Wheatley Wache
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nu bij Red Bull Adrian Newey als ontwerpend kopstuk is weggevallen zijn alle ogen gericht op Pierre Wache (foto uiterst links). De Fransman groeide onder de vleugels van Newey tot het punt waarop hij de taak als hoofdverantwoordelijke voor het ontwerp van de Red Bull-bolide over moet kunnen nemen.

Echter, Ralf Schumacher heeft er een hard hoofd in dat Wache de juiste man op de juiste plek is: "Ik denk dat het team er last van heeft dat sommige mensen weggaan of weg willen. Het is niet zo makkelijk om dat soort mensen te vervangen", zegt hij in gesprek met Sport.de om vervolgens uit te komen bij Pierre Wache.

"Ik heb het gevoel, en het kan zijn dat dat gevoel niet klopt, dat hij nog niet is opgewassen tegen zijn taak. Hij is zeker een briljant denker, maar hij heeft niet de flair om het te doen zoals Newey het deed. Het lijkt het vermogen te missen om een brug te slaan tussen de coureur en een optimale auto."

"Ik hoop echter echt dat Red Bull het onder de knie krijg, maar ik kan me dat nog niet helemaal voorstellen. Ik heb het gevoel dat het een moeilijke tijd gaat worden, zeker als Max Verstappen echt zou vertrekken, aangezien we toch weer zagen dat hij eigenhandig het verschil maakte in de laatste race."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"