Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Schumacher zwaar gefrustreerd na 'onnodig' gevecht met Hamilton

Mick Schumacher is niet te spreken over de sprintrace in Oostenrijk. De Haas-coureur finishte net buiten de punten na een gevecht met Lewis Hamilton, een gevecht wat volgens hem niet nodig was.

Schumacher Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Rondenlang werd Mick Schumacher tijdens de sprintrace in Oostenrijk opgejaagd door Lewis Hamilton, die uiteindelijk in de voorlaatste ronde voorbij ging aan de Haas-rijder. Schumacher zat naar eigen zeggen vast achter teamgenoot Kevin Magnussen, iets waar hij zeker niet blij mee is.

Na afloop van de sprintrace blikt hij terug op het gevecht met Hamilton, waar hij wel van heeft genoten. "Maar het gevecht was waarschijnlijk onnodig en had niet eens plaats moeten vinden, want ik denk dat de snelheid er was om de Haas-auto's om te wisselen", zegt Schumacher tegen onder meer RacingNews365. "Daar moeten we naar kijken, misschien snap ik gewoon niet waarom we niet van positie wisselden."

"Ik had het idee dat ik Esteban (Ocon) kon aanvallen", aldus de Haas-coureur. Ocon finishte op de zesde plaats, ruim voor Magnussen en Hamilton. Schumacher moest dus genoegen nemen met de negende plaats, precies één plaats tekort voor een WK-punt. In de sprintrace krijgt de top acht punten en wordt natuurlijk de startgrid voor de hoofdrace bepaald.

Schumacher: 'Hoopte dat Hamilton wat terugviel'

Het gevecht tussen Schumacher en Hamilton ging zo'n tien ronden door. Daarna lukte het de Mercedes-coureur, die de sprintrace in het middenveld startte door een crash tijdens de kwalificatie, om voorbij te gaan aan Schumacher. De Duitser legt uit dat er meer in had gezeten. "Ik hoopte eigenlijk dat Lewis ook wat terug zou vallen."

"Dat gebeurde niet en uiteindelijk was ik best kwetsbaar." Toen Schumacher buiten DRS van teamgenoot Magnussen kwam, was het snel gedaan. Toch stipt hij een positief punt aan: "Het is fantastisch om met Mercedes en Red Bull te kunnen vechten, dus ja, ik denk dat er meer in had gezeten."

Bekijk hieronder beelden van het gevecht tussen Schumacher en Hamilton.

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen