Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Snelle Bottas hangt vlag niet uit: "Verwacht spanning in kwalificatie en race"

Valtteri Bottas heeft vrijdag de toon gezet door in beide vrije trainingen met de snelste rondetijd aan de haal te gaan. Desondanks wil de Fin nog niks van de overwinning weten. Hij verwacht dat het op zondag, tijdens de kwalificatie en de race, wel eens bijzonder dicht op elkaar kan zitten.

Bottas was in zowel de eerste als de tweede oefensessie voor de Grand Prix van Japan ongeveer een tiende sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton, die in beide trainingen de tweede tijd noteerde. Het mag daarom gezegd worden dat de auto naar behoren presteert. "Ik ben over het algemeen erg tevreden met de auto. Vanaf het begin was alles eigenlijk in orde. Wel denk ik dat we nog een aantal kleine aanpassingen kunnen doen om de balans van de auto te verbeteren. Dat gezegd hebbende, voelde de auto in de korte en de lange runs goed." Hoewel de Fin te spreken is over zijn prestaties op vrijdag, is het nog te vroeg om te juichen: "We verwachten dat het zondag in de kwalificatie en tijdens de race bijzonder dichtbij elkaar zal zitten, dus we zullen moeten blijven pushen om de concurrentie voor te blijven. We mogen morgen dan wel een dag 'vrij' hebben, maar het team en ik zullen bezig blijven en door de data speuren om het beste uit de auto te halen."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin we uitgebreid vooruitblikken op de voor Honda zo belangrijke GP van Japan.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"