Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Snoer Verstappen nooit de mond, dat maakt hem juist zo leuk"

Max Verstappen zegt wat hij wil en bij voorkeur ook wanneer hij dat wil. Het is een eigenschap die Tom Coronel zeer weet te waarderen, ook al is niet iedereen het erover eens of het altijd even handig is.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was Max Verstappen die kort na de Grand Prix van de Verenigde Staten de lont in het kruitvat stak over de vermeende illegale Ferrari. "Dat krijg je ervan als je niet meer vals mag spelen", zo opperde de Red Bull-coureur, verwijzend naar de matige prestaties van de Scuderia die samenvielen met een nieuwe technical directive van de FIA.

De opmerking deed nogal wat stof opwaaien, want was het nu heel handig om zoiets te roepen? Als hij een carrière bij Ferrari ambieerde in ieder geval niet, want daar hoeft hij na zijn opmerking voorlopig even niet aan te kloppen. Tom Coronel is echter van mening dat hij niks fout heeft gedaan.

"Freedom of speech, weet je wel", zo vertelt hij in gesprek met RacingNews365. "In het geval van de Ferrari-uitspraak ben ik blij dat Verstappen die gedaan heeft. Door er de focus op te leggen, gingen mensen toch meer naar die kwestie kijken. Het ging er al langer over in de paddock, maar eindelijk werd het openbaar."

"Hij riep dat ook vanuit een bepaalde emotie en hij mág dit ook zeggen. Je mag Verstappen niet de mond snoeren, want dit maakt hem nou juist zo leuk", vervolgt Coronel, die bijval krijgt van F1-journalist Ruud Dimmers. Ook hij is van mening dat de uitspraak van Verstappen een positief effect tot gevolg had.

"Het heeft echt wel wat losgemaakt. Door de woorden van Verstappen kwamen de kritieken en protesten pas echt op gang. Het leek ook wel of de teams opeens gingen samenspannen door openlijk vragen te stellen over wat wel en niet mag."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

12 reacties

    Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet