Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Steiner heeft goed en slecht nieuws voor Haas F1-coureurs

Guenther Steiner laat weten dat Haas binnenkort een grote upgrade zal doorvoeren. Aan dat goede nieuws kleeft echter ook minder goed nieuws.

Magnussen broken front wing Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Haas is het enige team dat nog geen upgrades heeft doorgevoerd dit seizoen. Desondanks vallen de prestaties zeker niet tegen. In Canada kwalificeerde de coureurs van het Amerikaanse team zelfs op P5 en P6, de gedeelde beste kwalificatie van Haas ooit.

Haas-teambaas Guenther Steiner heeft goed en slecht nieuws met betrekking tot de upgrades van de Haas. Het goede nieuws is dat de eerste upgrade er aan zit te komen. En het is geen kleine upgrade. "Het wordt een grote stap voorwaarts, zowel visueel als wat betreft de performance, dat hoop ik althans. Hoe het eruit ziet, boeit me niet. Maar je gaat het verschil zien", vertelt Steiner hoopvol aan de media, waaronder RacingNews365.

Wanneer komt de upgrade van Haas?

Maar wanneer mogen we deze upgrade van Haas verwachten? Het originele plan was om de grote upgrade voor de VF-22 door te voeren voor de Grand Prix van Frankrijk, maar door een kleine vertraging kan het zijn dat de upgrade pas de week erna komt in Hongarije. "We moesten een stap terugzetten, omdat we wat in de windtunnel wilden checken. Maar nu zijn we op volle kracht in productie voor Hongarije. Ja, dat is het doel. We proberen het op tijd af te krijgen, maar ik weet niet waar we uitkomen."

De tijd zal leren of Mick Schumacher en Kevin Magnussen aanzienlijk sneller gaan met de grote upgrade. Wat wel al zeker is, is dat het de enige upgrade wordt van Haas dit seizoen - het slechte nieuws - waardoor de upgrade moet slagen om mee te kunnen blijven strijden voor de punten. "De rest verschuiven we naar de auto van volgend jaar. Dat is het, geen verdere upgrades meer voor dit jaar."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"