Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steiner heeft goed en slecht nieuws voor Haas F1-coureurs

Guenther Steiner laat weten dat Haas binnenkort een grote upgrade zal doorvoeren. Aan dat goede nieuws kleeft echter ook minder goed nieuws.

Haas is het enige team dat nog geen upgrades heeft doorgevoerd dit seizoen. Desondanks vallen de prestaties zeker niet tegen. In Canada kwalificeerde de coureurs van het Amerikaanse team zelfs op P5 en P6, de gedeelde beste kwalificatie van Haas ooit. Haas-teambaas Guenther Steiner heeft goed en slecht nieuws met betrekking tot de upgrades van de Haas. Het goede nieuws is dat de eerste upgrade er aan zit te komen. En het is geen kleine upgrade. "Het wordt een grote stap voorwaarts, zowel visueel als wat betreft de performance, dat hoop ik althans. Hoe het eruit ziet, boeit me niet. Maar je gaat het verschil zien", vertelt Steiner hoopvol aan de media, waaronder RacingNews365.

Wanneer komt de upgrade van Haas?

Maar wanneer mogen we deze upgrade van Haas verwachten? Het originele plan was om de grote upgrade voor de VF-22 door te voeren voor de Grand Prix van Frankrijk, maar door een kleine vertraging kan het zijn dat de upgrade pas de week erna komt in Hongarije. "We moesten een stap terugzetten, omdat we wat in de windtunnel wilden checken. Maar nu zijn we op volle kracht in productie voor Hongarije. Ja, dat is het doel. We proberen het op tijd af te krijgen, maar ik weet niet waar we uitkomen." De tijd zal leren of Mick Schumacher en Kevin Magnussen aanzienlijk sneller gaan met de grote upgrade. Wat wel al zeker is, is dat het de enige upgrade wordt van Haas dit seizoen - het slechte nieuws - waardoor de upgrade moet slagen om mee te kunnen blijven strijden voor de punten. "De rest verschuiven we naar de auto van volgend jaar. Dat is het, geen verdere upgrades meer voor dit jaar."

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"