Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Update: Steiner komt weg met fikse geldboete

Haas F1-teambaas Guenther Steiner moet zich op het circuit van Suzuka melden bij de stewards. Hij moet zich daar verantwoorden voor enkele laatdunkende uitspraken over de wedstrijdleiding tijdens de Grand Prix van Rusland.

Haas F1-coureur Kevin Magnussen kreeg tijdens de Grand Prix van Rusland een tijdstraf voor het verkeerd terugkeren op de baan na een uitstapje. Hij verloor een positie en daarmee kostbare punten, waarop teambaas Guenther Steiner via de boordradio duidelijk zijn ongenoegen liet blijken. Hij noemde de stewards van de wedstrijdleiding onder andere 'idioten' en dat is de FIA in het verkeerde keelgat geschoten. Steiner moet zich daarom om 05:30 uur Nederlandse tijd melden bij de FIA. Hem wordt verweten dat hij met zijn uitlatingen de sport in diskrediet heeft gebracht en dat hij de wedstrijdleiding in een kwaad daglicht heeft gesteld. Update: Steiner komt weg met een boete van 7.500 euro, zijn straf kan bij herhaling steeds verder oplopen.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin we uitgebreid vooruitblikken op de voor Honda zo belangrijke GP van Japan.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'