Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steward Mika Salo met dood bedreigd na straf Max Verstappen

De straf van Max Verstappen tijdens de GP van Amerika heeft helaas negatieve consequenties gehad voor steward Mika Salo. De Fin was een van de stewards en werd door 'fans' verantwoordelijk gehouden voor de tijdstraf en ontving zelfs doodsbedreigingen.

De emoties liepen hoog op in de racewereld en bij de Formule 1 fans. De straf van Max Verstappen na de inhaalactie op Kimi Raikkonen viel bij veel mensen verkeerd. De Red Bull-coureur kwam met vier wielen buiten de baan en werd bestraft met een tijdstraf van vijf seconden. Hierdoor verloor Verstappen de derde plaats. Mika Salo laat tegenover het Finse SuomiF1 weten dat hij ook doodsbedreigingen heeft ontvangen: " Ik heb zelfs doodsbedreigingen ontvangen, voornamelijk vanuit Nederland." De Wikipedia-pagina van Salo werd aangepast, maar dat zag hij nog als een flauwe grap. " Dat iemand de Wikipedia-pagina van de FIA aanpast is dan nog wel grappig, maar dit gaat veel te ver. Dit is een vorm van intimidatie die we niet kunnen tolereren."

Salo staat nog altijd achter de beslissing van de stewards om Max Verstappen te bestraffen. " Het was een terechte straf voor hem. Regels zijn regels. In de regels staat duidelijk dat een coureur geen voordeel mag halen uit een dergelijke actie. Gebeurt dat dan volgt een tijdstraf. Deze situatie was heel duidelijk." Verstappen is niet de eerste coureur die voor het afsnijden van een bocht tijdens een inhaalactie een tijdstraf ontvangt. Gebruikelijk is dat coureurs tijdens de race de positie teruggeven aan de concurrent.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"