Steward Mika Salo met dood bedreigd na straf Max Verstappen

26 okt. 2017 06:00 Ruud Dimmers 2 reacties
De straf van Max Verstappen tijdens de GP van Amerika heeft helaas negatieve consequenties gehad voor steward Mika Salo. De Fin was een van de stewards en werd door 'fans' verantwoordelijk gehouden voor de tijdstraf en ontving zelfs doodsbedreigingen.

Voormalig Formule 1 coureur Salo ontvangt doodsbedreigingen

De emoties liepen hoog op in de racewereld en bij de Formule 1 fans. De straf van Max Verstappen na de inhaalactie op Kimi Raikkonen viel bij veel mensen verkeerd. De Red Bull-coureur kwam met vier wielen buiten de baan en werd bestraft met een tijdstraf van vijf seconden. Hierdoor verloor Verstappen de derde plaats.

Mika Salo laat tegenover het Finse SuomiF1 weten dat hij ook doodsbedreigingen heeft ontvangen: "Ik heb zelfs doodsbedreigingen ontvangen, voornamelijk vanuit Nederland."

De Wikipedia-pagina van Salo werd aangepast, maar dat zag hij nog als een flauwe grap.

"Dat iemand de Wikipedia-pagina van de FIA aanpast is dan nog wel grappig, maar dit gaat veel te ver. Dit is een vorm van intimidatie die we niet kunnen tolereren."

Salo staat nog altijd achter de beslissing van de stewards om Max Verstappen te bestraffen. "Het was een terechte straf voor hem. Regels zijn regels. In de regels staat duidelijk dat een coureur geen voordeel mag halen uit een dergelijke actie. Gebeurt dat dan volgt een tijdstraf. Deze situatie was heel duidelijk."

Verstappen is niet de eerste coureur die voor het afsnijden van een bocht tijdens een inhaalactie een tijdstraf ontvangt. Gebruikelijk is dat coureurs tijdens de race de positie teruggeven aan de concurrent.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen