Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Steward Mika Salo met dood bedreigd na straf Max Verstappen

De straf van Max Verstappen tijdens de GP van Amerika heeft helaas negatieve consequenties gehad voor steward Mika Salo. De Fin was een van de stewards en werd door 'fans' verantwoordelijk gehouden voor de tijdstraf en ontving zelfs doodsbedreigingen.

De emoties liepen hoog op in de racewereld en bij de Formule 1 fans. De straf van Max Verstappen na de inhaalactie op Kimi Raikkonen viel bij veel mensen verkeerd. De Red Bull-coureur kwam met vier wielen buiten de baan en werd bestraft met een tijdstraf van vijf seconden. Hierdoor verloor Verstappen de derde plaats.

Mika Salo laat tegenover het Finse SuomiF1 weten dat hij ook doodsbedreigingen heeft ontvangen: "Ik heb zelfs doodsbedreigingen ontvangen, voornamelijk vanuit Nederland."

De Wikipedia-pagina van Salo werd aangepast, maar dat zag hij nog als een flauwe grap.

"Dat iemand de Wikipedia-pagina van de FIA aanpast is dan nog wel grappig, maar dit gaat veel te ver. Dit is een vorm van intimidatie die we niet kunnen tolereren."

Salo staat nog altijd achter de beslissing van de stewards om Max Verstappen te bestraffen. "Het was een terechte straf voor hem. Regels zijn regels. In de regels staat duidelijk dat een coureur geen voordeel mag halen uit een dergelijke actie. Gebeurt dat dan volgt een tijdstraf. Deze situatie was heel duidelijk."

Verstappen is niet de eerste coureur die voor het afsnijden van een bocht tijdens een inhaalactie een tijdstraf ontvangt. Gebruikelijk is dat coureurs tijdens de race de positie teruggeven aan de concurrent.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje