Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2023

Stewards delen twee straffen uit na afloop GP Nederland

Er zijn twee coureurs bestraft door de stewards na de race op Zandvoort.

XPB 1230858 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is geen goed weekend in Nederland voor Haas en AlphaTauri. Yuki Tsunoda heeft een straf van vijf seconden gekregen voor het veroorzaken van een botsing tussen hem en George Russell. Russell liep hierbij schade op. De Japanner krijgt ook twee extra strafpunten op zijn superlicentie.

Voor het resultaat maakt het weinig uit, de AlphaTauri finishte de race op Zandvoort al achteraan op de zestiende positie en hij behoudt deze positie door de tijdstraf. Of toch niet?

Magnussen

Alhoewel... Ook voor Haas is het een weekend om snel te vergeten. Beide coureurs wisten geen punten te halen, terwijl Nico Hulkenberg zich op zaterdag nog wel in de top tien wist te kwalificeren. Gedurende de race bevond ook Kevin Magnussen zich in deze top 10, maar binnen aanzienlijke tijd viel hij terug naar de 14e positie.

En laatstgenoemde ontving na de race ook nog eens een straf van vijf seconden, waardoor hij terugvalt tot achter Tsunoda in de eindklassering. Magnussen ving de herstart na de rode vlag als laatste aan, en wist zich niet binnen tien autolengtes van de rest te houden. Hierom ontvangt hij de tijdstraf van vijf seconden.

Tsunoda is dus 15e, Magnussen 16e.

Note op onze website is het in de uitslag nog niet goed verwerkt.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola