Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Stewards verklaren tijdstraf en strafpunten voor Verstappen na botsing met Hamilton

Tijdens de GP van Brazilië kreeg Max Verstappen vijf seconden straf, maar ook deelden de stewards strafpunten aan hem uit.

In ronde zeven van de Braziliaanse Grand Prix ging het fout bij de herstart. Max Verstappen probeerde het buitenom bij Lewis Hamilton in bocht een, maar op weg naar bocht twee gooide de Mercedes-coureur de deur dicht. Het gevolg: een touche, waarbij de Nederlander zijn voorvleugel deels verloor.

De stewards wezen Verstappen als schuldige aan en de Red Bull-coureur was het daar niet mee eens. Toch kreeg hij vijf seconden straf en moest hij bij zijn eerstvolgende pitstop vijf seconden stil staan. De stewards gaven Verstappen daarbovenop ook nog twee strafpunten op zijn racelicentie.

Daardoor komt Verstappen op een totaalaantal van 7 strafpunten. Bij 12 strafpunten in twaalf maanden tijd krijgt een coureur een schorsing. Zeer binnenkort worden er echter nog een groot aantal strafpunten van Verstappen kwijtgescholden, omdat iets meer dan een jaar geleden de GP's van Qatar en Saoedi-Arabië werden verreden.

Tijdens die raceweekenden kreeg de Red Bull-coureur meerdere straffen en strafpunten, nadat hij gele vlaggen negeerde, maar ook na touchés met Lewis Hamilton.

Waarom straf?

De stewards gaven ook nog tekst en uitleg over waarom zij Verstappen als hoofdschuldige zagen. "De stewards hebben vastgesteld dat Verstappen probeerde om door heel laat te remmen Hamilton buitenom in probeerde te halen."

"Daardoor had Max veel snelheid, wat ten koste ging van zijn lijn op weg naar bocht twee. Op dat moment kwam hij in aanraking met Hamilton. De stewards erkennen dat Hamilton ter hoogte van de apex van bocht twee misschien meer ruimte had kunnen geven aan Verstappen, maar toch oordelen de stewards dat Verstappen de hoofdschuldige was", aldus het oordeel.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

70 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"