Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stewards verklaren tijdstraf en strafpunten voor Verstappen na botsing met Hamilton

Tijdens de GP van Brazilië kreeg Max Verstappen vijf seconden straf, maar ook deelden de stewards strafpunten aan hem uit.

In ronde zeven van de Braziliaanse Grand Prix ging het fout bij de herstart. Max Verstappen probeerde het buitenom bij Lewis Hamilton in bocht een, maar op weg naar bocht twee gooide de Mercedes-coureur de deur dicht. Het gevolg: een touche, waarbij de Nederlander zijn voorvleugel deels verloor. De stewards wezen Verstappen als schuldige aan en de Red Bull-coureur was het daar niet mee eens. Toch kreeg hij vijf seconden straf en moest hij bij zijn eerstvolgende pitstop vijf seconden stil staan. De stewards gaven Verstappen daarbovenop ook nog twee strafpunten op zijn racelicentie. Daardoor komt Verstappen op een totaalaantal van 7 strafpunten. Bij 12 strafpunten in twaalf maanden tijd krijgt een coureur een schorsing. Zeer binnenkort worden er echter nog een groot aantal strafpunten van Verstappen kwijtgescholden, omdat iets meer dan een jaar geleden de GP's van Qatar en Saoedi-Arabië werden verreden. Tijdens die raceweekenden kreeg de Red Bull-coureur meerdere straffen en strafpunten, nadat hij gele vlaggen negeerde, maar ook na touchés met Lewis Hamilton.

Waarom straf?

De stewards gaven ook nog tekst en uitleg over waarom zij Verstappen als hoofdschuldige zagen. "De stewards hebben vastgesteld dat Verstappen probeerde om door heel laat te remmen Hamilton buitenom in probeerde te halen." "Daardoor had Max veel snelheid, wat ten koste ging van zijn lijn op weg naar bocht twee. Op dat moment kwam hij in aanraking met Hamilton. De stewards erkennen dat Hamilton ter hoogte van de apex van bocht twee misschien meer ruimte had kunnen geven aan Verstappen, maar toch oordelen de stewards dat Verstappen de hoofdschuldige was", aldus het oordeel.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'