Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Stoddart verdrietig: "Helaas denk ik niet dat ze de Formule 1 zullen halen"

Zien we in 2025 of 2026 in Andretti Cadillac een elfde team op de Formule 1-grid? Voormalig Minardi-teambaas Paul Stoddart ziet het niet gebeuren. 'Helaas', voegt hij er aan toe.

Hebben Formule 1-teams anno 2023 voor het geld nog een titelsponsor nodig? Ik denk het niet en hetzelfde geldt ook voor AlphaTauri. Dat team zal vast en zeker verder geen met een sterkere verwijzing naar Red Bull in de naam, ik geloof dat 'Racing Bulls' veel geopperd wordt.

Gevoelsmatig heeft geen enkel team het geld van een titelsponsor meer nodig om te overleven. Elk team geeft aan winstgevend te zijn zelfs. Dat is denk ik ook de reden dat ze niets van doen willen hebben met onze vrienden van Andretti. Die elfde formatie zal onder het huidige Concorde Agreement waarschijnlijk worden tegengehouden, omdat er unanimiteit vereist is.

En niet iedereen zal akkoord gaan met een elfde team, zo simpel is het. Kijk naar Las Vegas, daar was unanimiteit nodig om Ferrari en Carlos Sainz bij wijze van uitzondering een straf kwijt te schelden, maar die unanimiteit kwam er niet.

Ik zie het dus niet gebeuren (dat er een elfde team mee gaat doen, red.). Helaas, moet ik zeggen, want daardoor zou de F1 twee nieuwe coureurs kunnen verwelkomen. En bovendien is Andretti echt gewoon een kwalitatief goede organisatie.

Ik denk oprecht dat Andretti het goed zou kunnen doen en het feit dat ze General Motors (moederbedrijf van Cadillac, red.) aan boord hebben gekregen ook voor hen pleit. Er zijn genoeg redenen waarom Andretti een aanvulling zou zijn, maar ja...

Evengoed denk ik dat we spannende kampioenschappen tegemoet kunnen zien de komende jaren, net zoals het voorbije seizoen spannend was. Bij sommige races zat je, ondanks de dominantie van Verstappen, toch op het puntje van je stoel.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Duidelijke taal Red Bull komt met statement na felle uitspraken Brown